Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Porkkala

Vegaaninen kylmäsavulohi. Alkon klassikkoresepti.
Liedellä 15 minutes
Marinointi, vähintään 8 hours

Ainekset

  • 6-8 kpl porkkanaa (kuorittuna 400 g)
  • 1 l vettä
  • 1,5 rkl sokeria
  • 1 rkl suolaa

Marinadiliemi

  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 1 tl savuaromia ks. kommentti
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl rosepippuria valinnainen
  • 1/4 tl valkopippuria valinnainen

Ohjeet

  • Kuori porkkanat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi juureskuorijalla.
  • Keitä vesi kattilassa ja mausta se sokerilla ja suolalla. Lisää porkkanat. Keitä kunnes porkkanat ovat pehmenneet vähän, mutta rakenne on vielä täysin rapea, noin 3-4 minuuttia.
  • Huuhtele porkkanat lävikössä. Huuhtele ne vielä kylmällä vedellä lopettaaksesi kypsymisen.
  • Yhdistä isossa kulhossa kaikki marinadiainekset. Sekoita hyvin. Lisää porkkanaviipaleet mukaan ja sekoita hyvin. Lusikoi porkkanaviipaleet ja neste kannelliseen rasiaan. Sulje hyvin. Laita jääkaappiin ja odottamaan seuraavaa päivää.

Lisätietoa

Ohje on ajalta, jolloin Poppamiehen savuaromin koostumus oli erilainen kuin nykyisessä hickory-savuaromissa. Lisää siis aluksi puolet vain määrästä. 
Ohje on parhaimmillaan valmistusta seuraavana päivänä. Maku on paras 24-48 tunnin kuluttua valmistuksesta.