Aloita paahtamalla maapähkinät kuumassa paistinpannussa kunnes ne ovat saaneet hyvän paahteisen aromin. Sekoittele koko ajan. Jätä odottamaan.
Mittaa kaikki ainekset pieneen tehosekottimeen tai maustemyllyyn. Anna koneen käydä. Jos seos ei meinaa muuttua tahnaksi, lisää vettä sen verran, että seos alkaa juosta koneessa, noin 0,5-1 dl. Jatka, kunnes tahna on kunnolla tasainen. Käytä heti, tai säilö jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa, jolloin se säilyy noin viikon ajan.
Lisätietoa
Voit tehdä tahnan myös morttelissa. Leikkaa tällöin ainekset kunnolla pieneksi, ja reilusti kärsivällisyyttä - tahnaa saattaa pitää hakata jopa noin 20 minuuttia.Voit käyttää tuoreiden chilien sijaan myös kuivattuja chilejä. Liota niitä (n. 6-7) aluksi 15 minuuttia kuumassa vedessä ja kaada vesi sen jälkeen pois.Voit toki jättää chilit myös kokonaan pois. Jouduin itse tekemään näin, jotta lapsi ei saisi hepulia. Itse lisäsin tällöin mukaan 1 rkl:n tomaattipyreetä saadakseni kauniin punaisen värin. Lopputulos toimi mukavasti, vaikka perinteisin ratkaisu se ei toki olekaan.Jätä katkaraputahna pois, jos haluat ruoasta kasvisruokavalioon sopivan.