Yksi suosituimmista thaicurryista. Tehdään kookosmaitoon. Voit käyttää valmista panang-currytahnaa tai tehdä kotitekoisen currytahnan alla olevalla reseptillä. Vaihtele kasviksia sesongin mukaan.
1,2dlpanang-currytahnaatai: 1 annos itsetehtyä panang-currytahnaa
3rklruskeaa sokeria
3rklkalakastikettatai vegaanista kalakastiketta
1rkltamarinditahnaa
2dlthaibasilikaavapaaehtoinen, jos on
Ohjeet
Valmistele aluksi kasvikset. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää porkkana, kaali ja paprika, ja paista seosta 3-4 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jätä pakastepavut odottamaan - ne lisätään vasta paistamisen viime metreillä. (Laita alussa myös jasmiiniriisi kiehumaan, jos olet tarjoamassa ruoan sen kanssa.)
Lisää seuraavaksi mukaan currytahna, kookosmaito, sokeri, kalakastike ja tamarinditahna. Lisää lisäksi vettä sen verran, kunnes saat curryyn paksuuden, josta pidät. Itse lisään vettä yleensä n. 2 dl. Keitä noin 10-15 minuuttia, kunnes kaali on pehmentynyt sopivasti.
Lisää mukaan pakastepavut. Kuumenna currya vielä pari minuuttia, kunnes pavut ovat lämmenneet. Nosta pois pannulta.
Sekoita thaibasilikan lehdet sekaan ja sekoita tasaiseksi. (Säästä pari lehteä koristeluun.) Tarjoa jasmiiniriisin kera. Tarjoile curry joko yhteisestä tarjoiluastiasta tai rakenna jokaisen annos valmiiksi.
Lisätietoa
Tähän ruokaan sopisi hyvin myös paistettu tofu, parsakaali, herneet, munakoiso tai sienet. Reseptin voi tehdä valmiista panang-currytahnasta tai kotitekoisesta panang-currytahnasta. Voit käyttää reseptiin myös punaista currytahnaa. Ota tällöin 120 g punaista currytahnaa ja laita se maustemyllyyn. Lisää mukaan 1 sitruunaruoho hienonnettuna (kovat osat pois), 2 rkl maapähkinöitä, 1 tl raastettua muskottipähkinää, 2 rkl korianterin siemeniä, 0,5 tl valkopippuria ja 0,5 tl juustokuminan siemeniä. Anna koneen käydä, kunnes seos on tasainen.