Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Panang curry

Yksi suosituimmista thaicurryista. Tehdään kookosmaitoon. Voit käyttää valmista panang-currytahnaa tai tehdä kotitekoisen currytahnan alla olevalla reseptillä. Vaihtele kasviksia sesongin mukaan.
Valmisteluun 10 minutes
Liedellä 15 minutes
Aikaa yhteensä 25 minutes

Ainekset

Paistettavat kasvikset

  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 2 porkkanaa viipaloituna
  • 1/4 valkokaalista viipaloituna isohkoiksi suikaleiksi
  • 1 punainen paprika
  • n. 3 dl pakastepapuja

Curryn muut ainekset

  • 4 dl kookosmaitoa iso tölkki
  • 1,2 dl panang-currytahnaa tai: 1 annos itsetehtyä panang-currytahnaa
  • 3 rkl ruskeaa sokeria
  • 3 rkl kalakastiketta tai vegaanista kalakastiketta
  • 1 rkl tamarinditahnaa
  • 2 dl thaibasilikaa vapaaehtoinen, jos on

Ohjeet

  • Valmistele aluksi kasvikset. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää porkkana, kaali ja paprika, ja paista seosta 3-4 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jätä pakastepavut odottamaan - ne lisätään vasta paistamisen viime metreillä. (Laita alussa myös jasmiiniriisi kiehumaan, jos olet tarjoamassa ruoan sen kanssa.)
  • Lisää seuraavaksi mukaan currytahna, kookosmaito, sokeri, kalakastike ja tamarinditahna. Lisää lisäksi vettä sen verran, kunnes saat curryyn paksuuden, josta pidät. Itse lisään vettä yleensä n. 2 dl. Keitä noin 10-15 minuuttia, kunnes kaali on pehmentynyt sopivasti.
  • Lisää mukaan pakastepavut. Kuumenna currya vielä pari minuuttia, kunnes pavut ovat lämmenneet. Nosta pois pannulta.
  • Sekoita thaibasilikan lehdet sekaan ja sekoita tasaiseksi. (Säästä pari lehteä koristeluun.) Tarjoa jasmiiniriisin kera. Tarjoile curry joko yhteisestä tarjoiluastiasta tai rakenna jokaisen annos valmiiksi.

Lisätietoa

Tähän ruokaan sopisi hyvin myös paistettu tofu, parsakaali, herneet, munakoiso tai sienet. 
Reseptin voi tehdä valmiista panang-currytahnasta tai kotitekoisesta panang-currytahnasta. 
Voit käyttää reseptiin myös punaista currytahnaa. Ota tällöin 120 g punaista currytahnaa ja laita se maustemyllyyn. Lisää mukaan 1 sitruunaruoho hienonnettuna (kovat osat pois), 2 rkl maapähkinöitä, 1 tl raastettua muskottipähkinää, 2 rkl korianterin siemeniä, 0,5 tl valkopippuria ja 0,5 tl juustokuminan siemeniä. Anna koneen käydä, kunnes seos on tasainen.