Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Paistetut perunat kuin lapsuudessa

Paistinpannulla valmistettavat herkulliset paistetut perunat. Kahdesta neljään annosta - tämä on niitä ruokia, joita voi syödä paljon.
Valmisteluun 15 minutes
Liedellä 30 minutes
45 minutes

Välineet

  • paistinpannu tai paistokasari ihannetilanteessa kannellinen

Ainekset

  • 1 kg perunoita kuorittuna
  • 2 keskikokoista sipulia kuorittuna
  • 50 g (vegaanista) voita
  • 2 rkl neutraalia ruokaöljyä
  • mustapippuria ja suolaa maustamiseen, oman maun mukaan
  • 1 paketti/pussi valutettuja papuja, vöneriä tai vebablastuja vapaaehtoinen

Ohjeet

  • Pese ja kuori perunat. Leikkaa ne pituussuunnassa keskeltä kahti. Leikkaa niistä sitten mahdollisimman ohuita viipaleita. Älä käytä mandoliinia - tuntuma on parempi, jos perunat ovat rapeudeltaan vähän erilaisia.
  • Leikkaa myös sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
  • Kuumenna isossa paistokasarissa tai paistinpannulla öljy ja voi. Pannun olisi hyvä olla vähän keskilämpöä kuumemmalla ja voin sihistä kunnolla.
  • Lisää perunat ja hyppysellinen suolaa. Sekoita hyvin ja anna niiden ruskistua muutaman minuutin ajan. Kääntele sen jälkeen perunoita, ja anna niiden taas olla hetken ajan. Jatka tällä tavoin yhteensä 15 minuutin ajan.
  • Lisää sipulihake ja vähän lisää suolaa. Jatka paistamista, kunnes sipuli on vähän pehmentynyt, noin 5 minuutin ajan. Sipulin ei tarvitse muuttua ruskeaksi, läpikuultavuus riittää.
  • Jos käytät proteiinia, lisää se nyt mukaan. Madalla lämpöä vähän miedommalle ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia lisää. Lisää vähän vettä mukaan ja sekoita, jos paistos alkaa tarttua kiinni.
  • Tarkista perunoiden kypsyys maistamalla. Kun se maistuu kypsältä, kaikki on valmista. Lisää mustapippuria tai suolaa maun mukaan.

Lisätietoa

Hyvä lämpötila on vähän keskilämpöä kuumempi. Saatat joutua säätämään pannun lämpötilaa usean kerran paistamisen aikana.
Älä missään nimessä huuhtele perunoita pilkkomisen jälkeen, se poistaa tärkkelyksen, eikä ruoka olisi enää yhtään niin pehmeä. 
Jos lisäät joukkoon esimerkiksi vebabia tai vöneriä tai papuja, lisää ne mukaan paistamisen loppuvaiheessa.