Go Back
meksikolainen linssikeitto
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Meksikolainen linssikeitto

Linssikeitto, joka on niin yksinkertainen kuin vain olla ja voi.

Ainekset

  • 180 grammaa kuivattuja ruskeita linssejä tai 2 tölkkiä ruskeita linssejä valutettuna
  • 1,5 litraa vettä
  • 200 grammaa vihreitä papuja joko tuoreita tai pakaste
  • 1 tölkki tomaattimurskaa tai 250 grammaa tomaatteja pilkottuna
  • 2 ruokalusikallista ruokaöljyä
  • 1 keskikokoinen sipuli kuutioituna
  • 1 kevätsipuli vapaaehtoinen. pilkottu, myös vihreät osat.
  • 1 tuore chili, ohueksi viipaloituna vapaaehtoinen
  • 2,5 dl kasvislientä
  • suolaa maun mukaan
  • 3 oksaa korianteria tai lehtipersiljaa koristeluun

Ohjeet

  • Jos käytät kuivattuja linssejä, huuhtele linssit hyvin ja kuivaa ne siivilässä. Lisää ne ja vesi kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä kunnes ne ovat pehmeitä. Aikaa tässä menee noin 2 tuntia.
  • Ota toinen pieni kattila, ja keitä siinä papuja kunnes ne ovat kypsiä. Tähän menee aikaa noin 10 minuuttia. Jos käytät esikeitettyjä pakastepapuja, riittää että niistä tulee läpimiä. Valuta pavut sen jälkeen siivilässä
  • Jos käytät tuoreita tomaatteja, tee niistä seuraavaksi murskaa sauvasekottimella.
  • Ota pieni kattila uudelleen esiin, ja kuumenna se. Paista ruokaöljyssä keskilämmöllä sipulihake, valkosipuli ja mahdollinen kevätsipuli kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää sitten joukkoon joko tomaattimurskapurkki tai juuri tekemäsi tomaattimurska. Paista keskilämmöllä 3-4 minuuttia, kunnes seos on aromatisoitunut vähän.

Jos olet itse keittänyt linssit

  • Kun linssit ovat pehmenneet riittävästi, lisää niiden joukkoon tomaattimurska, pavut ja kasvisliemi. Keitä vielä noin 15 minuutin ajan. Ota pois liedeltä, ja koristele keitto joko lehtipersiljalla tai korianterilla.

Jos linssikeiton tölkkilinsseistä

  • Lusikoi linssit purkeista ja huuhtele ne siivilässä. Tähän reseptiin ei käytetä linssien liotusnestettä. Lisää linssit kattilaan tomaattimurskan, papujen ja kasvisliemen kanssa. Keitä noin 15 minuutin ajan. Tarkista koostumus, saatat tarvita vähän enemmän kasvislientä. Tarkista maku. Ota keitto pois liedeltä ja annostele keitto valmiiksi kulhoihin. Koristele annokset joko lehtipersiljalla tai korianterilla.

Lisätietoa

Keitto kestää hyvin säilytystä, ja sen voi tehdä monta tuntia ennen tarjoilua.