1kevätsipulivapaaehtoinen. pilkottu, myös vihreät osat.
1tuore chili, ohueksi viipaloitunavapaaehtoinen
2,5dlkasvislientä
suolaamaun mukaan
3oksaakorianteria tai lehtipersiljaakoristeluun
Ohjeet
Jos käytät kuivattuja linssejä, huuhtele linssit hyvin ja kuivaa ne siivilässä. Lisää ne ja vesi kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä kunnes ne ovat pehmeitä. Aikaa tässä menee noin 2 tuntia.
Ota toinen pieni kattila, ja keitä siinä papuja kunnes ne ovat kypsiä. Tähän menee aikaa noin 10 minuuttia. Jos käytät esikeitettyjä pakastepapuja, riittää että niistä tulee läpimiä. Valuta pavut sen jälkeen siivilässä
Jos käytät tuoreita tomaatteja, tee niistä seuraavaksi murskaa sauvasekottimella.
Ota pieni kattila uudelleen esiin, ja kuumenna se. Paista ruokaöljyssä keskilämmöllä sipulihake, valkosipuli ja mahdollinen kevätsipuli kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää sitten joukkoon joko tomaattimurskapurkki tai juuri tekemäsi tomaattimurska. Paista keskilämmöllä 3-4 minuuttia, kunnes seos on aromatisoitunut vähän.
Jos olet itse keittänyt linssit
Kun linssit ovat pehmenneet riittävästi, lisää niiden joukkoon tomaattimurska, pavut ja kasvisliemi. Keitä vielä noin 15 minuutin ajan. Ota pois liedeltä, ja koristele keitto joko lehtipersiljalla tai korianterilla.
Jos linssikeiton tölkkilinsseistä
Lusikoi linssit purkeista ja huuhtele ne siivilässä. Tähän reseptiin ei käytetä linssien liotusnestettä. Lisää linssit kattilaan tomaattimurskan, papujen ja kasvisliemen kanssa. Keitä noin 15 minuutin ajan. Tarkista koostumus, saatat tarvita vähän enemmän kasvislientä. Tarkista maku. Ota keitto pois liedeltä ja annostele keitto valmiiksi kulhoihin. Koristele annokset joko lehtipersiljalla tai korianterilla.
Lisätietoa
Keitto kestää hyvin säilytystä, ja sen voi tehdä monta tuntia ennen tarjoilua.