Tahna, joka antaa thaimaalaiselle massamancurrylle sille ominaisen maun.
15 minutesminutes
Ainekset
1rklkorianterinsiemeniä
1tljuustokuminan siemeniä
3kokonaista vihreää kardemummaa
1tähtianis
3neilikkaa
1tljauhettua kanelia
1tlvalkopippuria
5kuivattua punaista thai-chiliä esim. rawit
3keskikokoista salottisipuliakuorittuna ja karkeaksi pilkottuna
5valkosipulinkynttäkuorittuna ja karkeaksi pilkottuna
2sitruunaruohoa, pehmeät osatsilppua pieneksi
4cm palagalangaljuurtaohueksi viipaloituna
3limetinlehteä (pakasteesta)vapaaehtoinen
Ohjeet
Paahda aluksi pannulla korianteri, juustokumina, kardemumma, tähtianis ja neilikat. Paahda niitä kunnes ne tuoksuvat aromaattisille. Nosta sivuun.
Jauha paahdetut mausteet joko morttelissa tai maustemyllyssä. Lisää mukaan jauhettu kaneli, valkopippuri, kuivatut chilit, valkosipulinkynnet, sitruunaruoho, galangal ja limetinlehdet. Jauha morttelissa tai maustemyllyssä tasaiseksi tahnaksi.
Lisätietoa
Jos tahna ei meinaa käyttäytyä hyvin, lisää mukaan 1 rkl öljyä.
Vaikka sitruunaruoho ja galangal jauhetaankin morttelissa tai maustemyllyssä, nämä mausteet pilkoontuvat yleensä paremmin jos niitä on aluksi pilkottu veitsellä vähän pienemmäksi.