Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Massaman-currytahna

Tahna, joka antaa thaimaalaiselle massamancurrylle sille ominaisen maun.
15 minutes

Ainekset

  • 1 rkl korianterinsiemeniä
  • 1 tl juustokuminan siemeniä
  • 3 kokonaista vihreää kardemummaa
  • 1 tähtianis
  • 3 neilikkaa
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl valkopippuria
  • 5 kuivattua punaista thai-chiliä esim. rawit
  • 3 keskikokoista salottisipulia kuorittuna ja karkeaksi pilkottuna
  • 5 valkosipulinkynttä kuorittuna ja karkeaksi pilkottuna
  • 2 sitruunaruohoa, pehmeät osat silppua pieneksi
  • 4 cm pala galangaljuurta ohueksi viipaloituna
  • 3 limetinlehteä (pakasteesta) vapaaehtoinen

Ohjeet

  • Paahda aluksi pannulla korianteri, juustokumina, kardemumma, tähtianis ja neilikat. Paahda niitä kunnes ne tuoksuvat aromaattisille. Nosta sivuun.
  • Jauha paahdetut mausteet joko morttelissa tai maustemyllyssä. Lisää mukaan jauhettu kaneli, valkopippuri, kuivatut chilit, valkosipulinkynnet, sitruunaruoho, galangal ja limetinlehdet. Jauha morttelissa tai maustemyllyssä tasaiseksi tahnaksi.

Lisätietoa

  • Jos tahna ei meinaa käyttäytyä hyvin, lisää mukaan 1 rkl öljyä.
  • Vaikka sitruunaruoho ja galangal jauhetaankin morttelissa tai maustemyllyssä, nämä mausteet pilkoontuvat yleensä paremmin jos niitä on aluksi pilkottu veitsellä vähän pienemmäksi.