Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Marokkolainen kikhernepata

Herkullinen mausteinen kasvispata, jonka avulla tyhjennät myös jääkaapin vihanneslaatikkoa.
Valmisteluun 10 minutes
Liedellä 45 minutes
Aikaa yhteensä 55 minutes

Välineet

  • 1 isohko pata (n. 4-5 litraa)

Ainekset

  • 1,5 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli pieneksi kuutioituna
  • 3-4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 1 lanttu kuorittu ja kuutioitu
  • 2 porkkanaa kuorittu ja viipaloitu
  • 2 bataattia kuorittu ja kuutioitu
  • 3-4 cm pala inkivääriä pieneksi hienonnettuna
  • 1,5 tl kanelia
  • 1 tl kuivattua korianteria
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl espanjalaista savupaprikaa
  • 0,5 tl chililastuja
  • mustapippuria rouhittuna
  • 3 dl vihreitä tai keltaisia linssejä (kuivattuja) huuhdeltuna
  • 1,3 l kasvislientä
  • 1 tölkki tomaattimurskaa
  • 1 tölkki kikherneitä valutettuna, ilman aquafabaa
  • 3-5 dl pinaattia, hienonnettuna
  • 1 limetin mehu vapaaehtoinen
  • (kasvispohjaista) jugurttia tarjoiluun

Ohjeet

  • Ota iso pata, ja kuumenna sen pohjalla oliiviöljyä. Kuullota sipulia 3-4 minuuttia, ja lisää sitten valkosipuli. Jatka paistamista miedolla lämmöllä vielä noin 3 minuutin ajan, kunnes sipuli on läpikuultavaa.
  • Lisää muut kasvikset: lanttu, porkkana ja bataatit. Lisää myös mausteet: inkivääri, kaneli, korianteri, juustokumina, paprika, chilirouhe ja mustapippuri. Sekoita ja paista 2-3 minuuttia, kunnes mausteet alkavat tuoksua ihanasti.
  • Lisää huuhdellut linssit, kasvisliemi ja tomaattimurska. Sekoita. Anna kiehua keskilämmöllä kunnes linssit ja kasvikset ovat kypsiä, noin 25 minuutin ajan. Lisää nestettä, jos pata alkaa tuntua liian kiinteältä.
  • Lisää mukaan kikherneet sekä silputtu pinaatti. Sekoittele ja keitä pataa vielä 3-4 minuuttia keskilämmöllä. Lisää halutessasi limetin mehu ja tarkista maku. Jos pata tuntuu liian kiinteältä, lisää vähän vettä. Lisää suolaa ja mustapippuria tarpeen mukaan.
  • Tarjoa pata jugurtin kanssa. Jos pidät tulisemmasta padasta, ripottele päälle myös vähän rouhittua chiliä. Tarjoile pitaleivän kanssa.

Lisätietoa

Myös paprika sopii erinomaisesti tähän reseptiin.