Herkullinen mausteinen kasvispata, jonka avulla tyhjennät myös jääkaapin vihanneslaatikkoa.
Valmisteluun 10 minutesminutes
Liedellä 45 minutesminutes
Aikaa yhteensä 55 minutesminutes
Välineet
1 isohko pata (n. 4-5 litraa)
Ainekset
1,5rkloliiviöljyä
1sipulipieneksi kuutioituna
3-4valkosipulin kynttähienonnettuna
1lanttukuorittu ja kuutioitu
2porkkanaakuorittu ja viipaloitu
2bataattiakuorittu ja kuutioitu
3-4cm palainkivääriäpieneksi hienonnettuna
1,5tlkanelia
1tlkuivattua korianteria
1tljauhettua juustokuminaa
1tlespanjalaista savupaprikaa
0,5tl chililastuja
mustapippuriarouhittuna
3dlvihreitä tai keltaisia linssejä (kuivattuja)huuhdeltuna
1,3lkasvislientä
1tölkkitomaattimurskaa
1tölkkikikherneitävalutettuna, ilman aquafabaa
3-5dlpinaattia, hienonnettuna
1limetin mehuvapaaehtoinen
(kasvispohjaista) jugurttiatarjoiluun
Ohjeet
Ota iso pata, ja kuumenna sen pohjalla oliiviöljyä. Kuullota sipulia 3-4 minuuttia, ja lisää sitten valkosipuli. Jatka paistamista miedolla lämmöllä vielä noin 3 minuutin ajan, kunnes sipuli on läpikuultavaa.
Lisää muut kasvikset: lanttu, porkkana ja bataatit. Lisää myös mausteet: inkivääri, kaneli, korianteri, juustokumina, paprika, chilirouhe ja mustapippuri. Sekoita ja paista 2-3 minuuttia, kunnes mausteet alkavat tuoksua ihanasti.
Lisää huuhdellut linssit, kasvisliemi ja tomaattimurska. Sekoita. Anna kiehua keskilämmöllä kunnes linssit ja kasvikset ovat kypsiä, noin 25 minuutin ajan. Lisää nestettä, jos pata alkaa tuntua liian kiinteältä.
Lisää mukaan kikherneet sekä silputtu pinaatti. Sekoittele ja keitä pataa vielä 3-4 minuuttia keskilämmöllä. Lisää halutessasi limetin mehu ja tarkista maku. Jos pata tuntuu liian kiinteältä, lisää vähän vettä. Lisää suolaa ja mustapippuria tarpeen mukaan.
Tarjoa pata jugurtin kanssa. Jos pidät tulisemmasta padasta, ripottele päälle myös vähän rouhittua chiliä. Tarjoile pitaleivän kanssa.