Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Marokkolainen kasvispata

Seitsemän kasviksen pata, johon sopivat monet eri vihannekset. Herkullista couscousin kanssa.
Valmisteluun 5 minutes
Liedellä 45 minutes

Ainekset

  • 3 sipulia ohueksi viipaloituna
  • 1,5 rkl oliiviöljyä
  • 1,2 litraa kasvislientä
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • mustapippuria reilu rouhaisu, noin 1 tl
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tölkki tomaattimurskaa
  • 2 chiliä hienonnettuna (vapaaehtoinen)
  • 2 porkkanaa kuutioituna pieneksi
  • 1 lanttu kuutioituna pieneksi
  • 1/4 valkokaalia kuutioitu pieneksi
  • 3-4 perunaa kuorittu, kuutioitu pieneksi
  • 1 tölkki kikherneitä valutettuna
  • 2 vartta selleriä viipaloitu pieneksi
  • 1-2 vihreää paprikaa ilman siemeniä, lohkottu pieneksi
  • puolikas kesäkurpitsa viipaloituna
  • kourallinen rusinoita vapaaehtoinen
  • 4-5 oksaa persiljaa tarjoiluun

Ohjeet

  • Kuumenna öljy kattilassa, ja paista sipuleita keskilämmöllä noin 4 minuuttia. Lisää kaneli, inkivääri ja mustapippuri mukaan, ja jatka paistamista vielä noin minuutin ajan.
  • Lisää vesi, tomaattimurska, porkkanat, lanttu, kaali, perunat ja kikherneet. Keitä kannen alla 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat alkaneet pehmetä.
  • Lisää selleri, paprika ja rusinat. Jatka keittämistä vielä 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet sopivaksi. Nosta pata pois liedeltä. Koristele pata tai lautaset persiljalla. Tarjoa couscousin kanssa.

Lisätietoa

Voit käyttää reseptiin myös esimerkiksi kurpitsaa. 
Voit tarjota padan kanssa tulisen tahnan halukkaille. Sekoita silloin 1 ruokalusikallinen harissaa tai chilijauhetta muutamaan ruokalusikalliseen keittolientä.