Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Mapo tofu (vegaaninen)

Sezchuanilainen take away -klassikko
Genre pääruoat
Keittiö kiinalainen
Annoksia 6 annosta

Ainekset

Soijarouheen valmistus

  • 1 dl tummaa soijarouhetta
  • 2 dl kiehuvan kuumaa vettä
  • 1 tl kasvisliemijauhetta

Kastike

  • 1 rkl fermentoituja muistia papuja tai mustapaputahnaa
  • 2,5 dl vettä
  • 1 tl kasvisliemijauhetta
  • 2,5 rkl kiinalaista chilipaputahnaa (doubanjiang)
  • 1 rkl kiinalaista riisiviiniä tai kuivaa sherryä
  • 2 tl vaaleaa soijakastiketta
  • 2 tl seesaminsiemenöljyä
  • 2 tl sokeria
  • 0,5 tl jauhettua sezchuaninpippuria

Paistamiseen

  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1-2 sipulia viipaloitu hienoksi
  • 2 purjoa, valkoiset osat ei pakollinen - viipaloitu hienoksi.
  • 2 valkosipulinkynttä pilkottu hienoksi
  • 3 cm pala inkivääriä hienonnettu pieneksi
  • 1 blokki tofua n. 200-250 g, kuutioitu 1 cm -kokoon

Suurustamiseen

  • 1 rkl maizenaa
  • 1 rkl kylmää vettä

Koristeluun

  • 1 kevätsipuli, vihreät osat ei pakollinen

Ohjeet

  • Keitä vesi (2 dl) ja kaada se soijarouheen päälle. Lisää kasvisliemijauhe ja sekoita. Jätä soijarouhe tekeytymään siksi ajaksi, kun valmistat muut ainekset.
  • Painele tofusta vettä pois talouspaperilla tai puhtaalla keittiöliinalla. Sitä ei tarvitse kuitenkaan prässätä erikseen. Kuutioi tofu.
  • Tee seuraavaksi kastike. Huuhtele mustat pavut. Leikkaa tai muussaa niitä lusikalla vähän pehmeämmiksi. Yhdistä pienessä kupissa mustat pavut, kasvisliemi, chilipaputahna, riisiviini, soijakastike, seesamiöljy, sokeri ja sichuaninpippuri. Jätä odottamaan.
  • Ennen kuin alotat paistamisen, varmista että kaikki on lähellä: kastike, maizenasuurus sekä kaikki kasvikset valmisteltuna. Ota tarjoiluastiakin valmiiksi esille.
  • Kuumenna wokki- tai paistinpannu kuumaksi. Lisää ruokaöljy. Paista aluksi sipuli, purjo, valkosipulinkynsi ja inkivääri pannulla kunnes ne ovat vähän ruskistuneet, noin 1 minuutin ajan.
  • Lisää seuraavaksi soijarouhe (tai sienet) mukaan. Paista kunnes nekin ovat saaneet vähän väriä ja menettäneet liian nesteen. Tähän menee noin 2 minuuttia.
  • Lisää nyt maustekastike mukaan ja anna kastikkeen kuumentua. Kun kastike kuplii, madalla pannun lämpöä keskilämmölle. Nostele varovaisesti tofukuutiot joukkoon. Anna tofun kuumeta keskilämmöllä noin 2-3 minuutin ajan.
  • Lusikoi kauhalla paistoksen keskelle kolo, ja kaada maizenasuurus hitaasti siihen. Sekoita kastike ja kuumenna, kunnes kastike taas kuplii. Kastikkeen tulisi olla nyt sopivan paksua - paksuuden voi testata lusikan takaosalla. Tarkista maku.
  • Kaada kastike tarjoiluastiaan ja koristele se kevätsipuleilla. Nosta tarjolle.

Lisätietoa

Soijarouheen voi korvata sienillä.
Mapo tofu kannattaa tarjota joko kulhosta tai lautasesta, jossa on vähän syvyyttä.