Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Kreikkalainen valkopapu-tomaattikastike

Helppoa arkiruokaa valkopavuista ja tomaattimurskasta. Sopii mezzepöytään, ja maistuu kuumana tai huoneenlämpöisenä.
Valmisteluun 5 minutes
Liedellä 45 minutes
Aikaa yhteensä 50 minutes
Annoksia 4 annosta

Ainekset

  • 2,5 rkl oliiviöljyä
  • 1 keskikokoinen sipuli viipaloituna hienoksi
  • 3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 1 tölkki tomaattimurskaa (400 g)
  • 1,5 tl sokeria
  • 1,5 tl kuivattua oreganoa
  • 1,5 tl paprikajauhetta
  • 0,5 tl savupaprikajauhetta (espanjalaista)
  • 0,5 tl jauhettua kanelia
  • 2 tölkkiä isoja valkoisia papuja valutettuna ja kuivattuna
  • 2 dl vettä keitettynä vedenkeittimessä
  • 2 rkl oliiviöljyä (extra virgin)
  • 4-5 oksaa tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 3-4 oksaa tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
  • mustapippuria ja suolaa maun mukaan

Ohjeet

  • Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Lisää sipuli ja paista keskilämmöllä n. 5-6 minuutin ajan. Lisää valkosipuli, ja jatka paistamista vielä parin minuutin ajan.
  • Lisää joukkoon tomaattimurska, sokeri, oregano, paprikajauheet, kaneli, 1 teelusikallinen suolaa ja reilu rouhaisu mustapippuria. Sekoita kaikki yhteen ja keittele kannen alla keskilämmöllä noin 10 minuutin ajan.
  • Lisää valutetut pavut ja vesi mukaan. Jatka keittämistä vielä 25 minuutin ajan.
  • Lisää mukaan oliiviöljy ja yrtihake. Paista seosta vielä viitisen minuuttia. Tarkista maku. Lisää suolaa sekä pippuria oman maun mukaan.

Lisätietoa

Voit tarjota näiden kanssa esimerkiksi keittyä riisiä, ohraa tai perunoita - mahdollisuuksia riittää. 
Voit tehdä ruoan myös uunissa. Paista tätä silloin 180 asteessa 45 minuutin ajan.
Fetajuusto sopii tämän kanssa erinomaisesti tarjolle.