Helppoa arkiruokaa valkopavuista ja tomaattimurskasta. Sopii mezzepöytään, ja maistuu kuumana tai huoneenlämpöisenä.
Valmisteluun 5 minutesminutes
Liedellä 45 minutesminutes
Aikaa yhteensä 50 minutesminutes
Annoksia 4annosta
Ainekset
2,5rkloliiviöljyä
1keskikokoinen sipuliviipaloituna hienoksi
3valkosipulin kynttähienonnettuna
1tölkkitomaattimurskaa (400 g)
1,5tlsokeria
1,5tlkuivattua oreganoa
1,5tlpaprikajauhetta
0,5tlsavupaprikajauhetta (espanjalaista)
0,5tljauhettua kanelia
2tölkkiäisoja valkoisia papuja valutettuna ja kuivattuna
2dlvettä keitettynä vedenkeittimessä
2rkloliiviöljyä (extra virgin)
4-5oksaatuoretta tilliähienonnettuna
3-4oksaatuoretta lehtipersiljaahienonnettuna
mustapippuria ja suolaamaun mukaan
Ohjeet
Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Lisää sipuli ja paista keskilämmöllä n. 5-6 minuutin ajan. Lisää valkosipuli, ja jatka paistamista vielä parin minuutin ajan.
Lisää joukkoon tomaattimurska, sokeri, oregano, paprikajauheet, kaneli, 1 teelusikallinen suolaa ja reilu rouhaisu mustapippuria. Sekoita kaikki yhteen ja keittele kannen alla keskilämmöllä noin 10 minuutin ajan.
Lisää valutetut pavut ja vesi mukaan. Jatka keittämistä vielä 25 minuutin ajan.
Lisää mukaan oliiviöljy ja yrtihake. Paista seosta vielä viitisen minuuttia. Tarkista maku. Lisää suolaa sekä pippuria oman maun mukaan.
Lisätietoa
Voit tarjota näiden kanssa esimerkiksi keittyä riisiä, ohraa tai perunoita - mahdollisuuksia riittää. Voit tehdä ruoan myös uunissa. Paista tätä silloin 180 asteessa 45 minuutin ajan.Fetajuusto sopii tämän kanssa erinomaisesti tarjolle.