Japanilaiset nuudelit, jotka toimivat erilaisissa ramen-keitoissa
Valmisteluun 1 hourhour30 minutesminutes
Liedellä 2 minutesminutes
Annoksia 8annosta
Välineet
pastakone
Ainekset
2tlpotaskaa(8 grammaa)
2tlsuolaa(8 grammaa)
2,5dljääkylmää vettä
6dlvehnäjauhoja
maizenaatyöskentelyvaiheessa jauhottamiseen
Ohjeet
Sekoita kuhlhossa potaska, suola ja kylmä vesi. Kaada se hitaasti jauhojen joukkoon. Sekoita perusteellisesti - tavoitteena on, että saat taikinasta murusia. Siitä ei tule kovin kiinteä, sillä taikinan kosteusprosentti on aika matala.
Laita taikinamurut muovipussiin (esim. minigrip) ja sulje se. Jätä taikina vetäytymään ainakin 45 minuutin ajaksi.
Ota pussi esiin, mutta älä poista taikinaa sen sisältä. Vaivaa pussia kunnes taikinan muruset alkavat tarttua yhteen. Kun taikina alkaa tuntua tasaiselta, ota se ulos pussista.
Jauhota pöytä maizenalla. Kauli taikinasta noin 13 cm levyinen tanko. Ota seuraavaksi pastakone esiin.
Laita taikina pastakoneeseen ja aloita kaikkein leveimmällä asetuksella. Kun olet saanut taikinan kerran koneen lävitse, taita taikina puoliksi, ja rullaa se jälleen koneen lävitse samalla leveydellä. Toista tämä vaihe ainakin 4 kertaa, kunnes taikina alkaa tuntua kiiltävältä ja tasaiselta.
Ala seuraavaksi tehdä taikinasta koko ajan ohuempaa, siirtäen joka kerran jälkeen koneen asetusta yhden pykälän alemmas. Lopeta, kun taikina on mennyt neljänneksi suurimman välin lävitse.
Vaihda koneeseen spagetintekolisäosa, ja vedä taikina sen lävitse. Sirottele maizenaa nuudeleiden päälle, jotta ne eivät tartu toisiinsa.
Säilö nuudelit rasiassa. Ihannetilanteessa anna niiden odottaa yön yli jääkaapissa. Itse en vaivaantunut tekemään tätä, mutta nuudeleiden rakenne paranee merkittävästi yön aikana. Käytä yhteen nuudeliannokseen 1/8 koko annoksesta.
Kun käytät nuudeleita, keitä niitä suolattomassa kiehuvassa vedessä 2 minuuttia. Sekoita nuudeleita syömäpuikoilla laittaessasi ne veteen, jotta ne eivät takerru toisiinsa. Kuivaa huolella siivilässä ja lisää ramen-keittoon.
Lisätietoa
Valmista potaska paahtamalla ruokasoodaa uunissa tekstissä olevan kuvauksen mukaan. Muista olla varovainen potaskaa tehdessäsi! Vähemmän rohkea voi käyttää myös ruokasoodaa.