Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Kotitekoiset ramen-nuudelit

Japanilaiset nuudelit, jotka toimivat erilaisissa ramen-keitoissa
Valmisteluun 1 hour 30 minutes
Liedellä 2 minutes
Annoksia 8 annosta

Välineet

  • pastakone

Ainekset

  • 2 tl potaskaa (8 grammaa)
  • 2 tl suolaa (8 grammaa)
  • 2,5 dl jääkylmää vettä
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • maizenaa työskentelyvaiheessa jauhottamiseen

Ohjeet

  • Sekoita kuhlhossa potaska, suola ja kylmä vesi. Kaada se hitaasti jauhojen joukkoon. Sekoita perusteellisesti - tavoitteena on, että saat taikinasta murusia. Siitä ei tule kovin kiinteä, sillä taikinan kosteusprosentti on aika matala.
  • Laita taikinamurut muovipussiin (esim. minigrip) ja sulje se. Jätä taikina vetäytymään ainakin 45 minuutin ajaksi.
  • Ota pussi esiin, mutta älä poista taikinaa sen sisältä. Vaivaa pussia kunnes taikinan muruset alkavat tarttua yhteen. Kun taikina alkaa tuntua tasaiselta, ota se ulos pussista.
  • Jauhota pöytä maizenalla. Kauli taikinasta noin 13 cm levyinen tanko. Ota seuraavaksi pastakone esiin.
  • Laita taikina pastakoneeseen ja aloita kaikkein leveimmällä asetuksella. Kun olet saanut taikinan kerran koneen lävitse, taita taikina puoliksi, ja rullaa se jälleen koneen lävitse samalla leveydellä. Toista tämä vaihe ainakin 4 kertaa, kunnes taikina alkaa tuntua kiiltävältä ja tasaiselta.
  • Ala seuraavaksi tehdä taikinasta koko ajan ohuempaa, siirtäen joka kerran jälkeen koneen asetusta yhden pykälän alemmas. Lopeta, kun taikina on mennyt neljänneksi suurimman välin lävitse.
  • Vaihda koneeseen spagetintekolisäosa, ja vedä taikina sen lävitse. Sirottele maizenaa nuudeleiden päälle, jotta ne eivät tartu toisiinsa.
  • Säilö nuudelit rasiassa. Ihannetilanteessa anna niiden odottaa yön yli jääkaapissa. Itse en vaivaantunut tekemään tätä, mutta nuudeleiden rakenne paranee merkittävästi yön aikana. Käytä yhteen nuudeliannokseen 1/8 koko annoksesta.
  • Kun käytät nuudeleita, keitä niitä suolattomassa kiehuvassa vedessä 2 minuuttia. Sekoita nuudeleita syömäpuikoilla laittaessasi ne veteen, jotta ne eivät takerru toisiinsa. Kuivaa huolella siivilässä ja lisää ramen-keittoon.

Lisätietoa

Valmista potaska paahtamalla ruokasoodaa uunissa tekstissä olevan kuvauksen mukaan. Muista olla varovainen potaskaa tehdessäsi! Vähemmän rohkea voi käyttää myös ruokasoodaa.