Tulinen thaicurrytahna. Noin 2 dl. Annoksesta riittää 2-3 vihreään curryreseptiin. Pakasta loput, jos et käytä kaikkea heti- Se säilyy pakkasessa 2-3 kuukautta hyvänä, ja vähän miedontuen aina 6 kuukauteen asti.
100-150 gvihreitä thaichilejä (green bird's eye)Maun mukaan. Poista kannat ja valkeat sisäosat ja suurin osa siemenistä. Käytä hanskoja.
10valkosipulinkynttäkuorittuna
2-3salottisipuliayhteensä 1 dl
Ohjeet
Aloita paahtamalla korianterin- ja juustokuminan siemeniä pannulla n. 2 minuutin ajan. Nosta jäähtymään.
Mittaa blenderiin tai maustemyllyyn korianterin ja juustokuminan siemenet ja valkopippuri. Hienonna pulverimaiseksi. Lisää sitten mukaan muut ainekset. Hienonna tasaiseksi.
Lisätietoa
Voit tehdä tämän tahnan myös morttelissa. Jauha silloin ainekset kovimmasta pehmimpään - aloita siementen jauhamisella, ja lisää sitten seokseen mukaan uusia aineksia yksi kerrallaan.
Joskus, jos en itse meinaa saada currytahnasta riittävän tasaista, lisään mukaan vähän vettä ja ruokaöljyä. Tämä ei ole autenttista, mutta se on pahuksen kätevää.
Vaikka käyttäisitkin blenderiä/maustemyllyä, pilko sitruunaruoho ja galangal silti etukäteen vähän pienemmäksi, sillä ne jäävät usein vähän liian jänteisiksi ilman etukäteispilkkomista.