Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Kotitekoinen vihreä currytahna

Tulinen thaicurrytahna. Noin 2 dl. Annoksesta riittää 2-3 vihreään curryreseptiin. Pakasta loput, jos et käytä kaikkea heti- Se säilyy pakkasessa 2-3 kuukautta hyvänä, ja vähän miedontuen aina 6 kuukauteen asti.
Valmisteluun 15 minutes

Ainekset

  • 1,5 rkl korianterinsiemeniä
  • 2 tl juustokuminan siemeniä
  • 1 tl kokonaisia valkopippureita
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl galangalia paloittele etukäteen
  • 2 rkl paloiteltua sitruunaruohoa (n. 2 sitruunaruohon pehmeät osat, älä käytä puuvartisia osuuksia) Paloittele etukäteen.
  • 4 limetinlehteä pilkottuna
  • 2 tl raputahnaa (dried shrimp paste)
  • 100-150 g vihreitä thaichilejä (green bird's eye) Maun mukaan. Poista kannat ja valkeat sisäosat ja suurin osa siemenistä. Käytä hanskoja.
  • 10 valkosipulinkynttä kuorittuna
  • 2-3 salottisipulia yhteensä 1 dl

Ohjeet

  • Aloita paahtamalla korianterin- ja juustokuminan siemeniä pannulla n. 2 minuutin ajan. Nosta jäähtymään.
  • Mittaa blenderiin tai maustemyllyyn korianterin ja juustokuminan siemenet ja valkopippuri. Hienonna pulverimaiseksi. Lisää sitten mukaan muut ainekset. Hienonna tasaiseksi.

Lisätietoa

  • Voit tehdä tämän tahnan myös morttelissa. Jauha silloin ainekset kovimmasta pehmimpään - aloita siementen jauhamisella, ja lisää sitten seokseen mukaan uusia aineksia yksi kerrallaan.
  • Joskus, jos en itse meinaa saada currytahnasta riittävän tasaista, lisään mukaan vähän vettä ja ruokaöljyä. Tämä ei ole autenttista, mutta se on pahuksen kätevää.
  • Vaikka käyttäisitkin blenderiä/maustemyllyä, pilko sitruunaruoho ja galangal silti etukäteen vähän pienemmäksi, sillä ne jäävät usein vähän liian jänteisiksi ilman etukäteispilkkomista.