Kuumenna öljy paistinpannussa tai paistokasarissa. Lisää sipuli ja valkosipuli. Paista kunnes sipuli alkaa muuttua läpikuultavaksi, noin 2-3 minuuttia.
Lisää persiljahake ja paista vielä noin 2 minuuttia lisää, siihen asti kunnes persilja alkaa muuttua tummanvihreäksi.
Lisää tomaattimurska, ravinnehiiva ja sokeri ja sekota hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kastikkeen poreilla miedolla lämmöllä noin 15 minuutin ajan. Sekoita välissä ja tarkista maku.
Jos käytät lehtikaalta tai pinaattia, lisää ne mukaan poreilun loppuvaiheessa. Pinaatti tarvitsee vain vähän paistoaikaa (30 sekuntia - minuutti), lehtikaali taas pidempään (n. 3-4 minuuttia).
Koverra kastikkeeseen pienet reiät munille ja riko kananmunat niihin. Peitä paistinpannu kannella ja keitä kunnes kananmunat ovat vähän hyytyneet, mutta keltuaiset eivät ole vielä läpeensä kovia. Tässä menee aikaa 5-7 minuuttia. Itse otan usein kananmunat pois jo viiden minuutin kohdalla, sillä kuuma seos hyydyttää munia vielä paistamisen jälkeenkin.
Sillä aikaa, kun munat kiehuvat, paahda pari viipaletta leipää.
Kun olet ottanut ruoan hellalta, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Koristele halutessasi persiljalla.
Nosta ruoka tarjolle ja tarjoa se paahdetun leivän kanssa.
Lisätietoa
Voit veganisoida reseptin vaihtamalla kananmunat tofukuutioihin ja korvaamalla parmesan-raasteen ravintohiivalla.