Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Korealaiset aamiaismunat

Mausteinen päivän avaus 2-4 henkilölle, riippuen munien määrästä

Välineet

  • Paistinpannu tai paistinkasari - optimitilanteessa joku johon on kansi saatavilla

Ainekset

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 sipulia kuutioituna
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • Lehtipersiljaa Nyrkillinen hienonnettuna ja lisäksi vähän päälle koristeeksi
  • 1 tölkki tomaattimurskaa
  • 0,5 dl parmesaaniraastetta (tai 2 rkl ravintohiivaa)
  • 2 rkl gochujang-maustetahnaa tai oman maun mukaan
  • 2 tl demerarasokeria ei pakollinen
  • 3-5 dl pinaattia tai lehtikaalia revittynä ei pakollinen
  • 4-6 kananmunaa riippuen syöjien määrästä
  • suolaa ja pippuria maun mukaan
  • Oheen: Viipaloitua paahdettavaa leipää paahda munien kiehuessa

Ohjeet

  • Kuumenna öljy paistinpannussa tai paistokasarissa. Lisää sipuli ja valkosipuli. Paista kunnes sipuli alkaa muuttua läpikuultavaksi, noin 2-3 minuuttia.
  • Lisää persiljahake ja paista vielä noin 2 minuuttia lisää, siihen asti kunnes persilja alkaa muuttua tummanvihreäksi.
  • Lisää tomaattimurska, ravinnehiiva ja sokeri ja sekota hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kastikkeen poreilla miedolla lämmöllä noin 15 minuutin ajan. Sekoita välissä ja tarkista maku.
  • Jos käytät lehtikaalta tai pinaattia, lisää ne mukaan poreilun loppuvaiheessa. Pinaatti tarvitsee vain vähän paistoaikaa (30 sekuntia - minuutti), lehtikaali taas pidempään (n. 3-4 minuuttia).
  • Koverra kastikkeeseen pienet reiät munille ja riko kananmunat niihin. Peitä paistinpannu kannella ja keitä kunnes kananmunat ovat vähän hyytyneet, mutta keltuaiset eivät ole vielä läpeensä kovia. Tässä menee aikaa 5-7 minuuttia. Itse otan usein kananmunat pois jo viiden minuutin kohdalla, sillä kuuma seos hyydyttää munia vielä paistamisen jälkeenkin.
  • Sillä aikaa, kun munat kiehuvat, paahda pari viipaletta leipää.
  • Kun olet ottanut ruoan hellalta, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Koristele halutessasi persiljalla.
  • Nosta ruoka tarjolle ja tarjoa se paahdetun leivän kanssa.

Lisätietoa

Voit veganisoida reseptin vaihtamalla kananmunat tofukuutioihin ja korvaamalla parmesan-raasteen ravintohiivalla.