Aloita laittamalla linssit kiehumaan veden, suolan ja kurkuman kanssa. Kun vesi alkaa kiehua, laita lämpö miedommalle. Keitä, kunnes linssit ovat kokonaan pehmenneitä, noin 45-50 minuuttia. Sekoita keittämisen aikana, ja lisää vettä (n. 1 dl) tarpeen mukaan. Linssien tulisi olla lopuksi kokonaan pehmeitä, siten että niiden ytimessä ei näy ollenkaan valkoista. Kun linssit ovat kypsiä, muussaa linssejä perunasurvimella, kunnes rakenne muistuttaa vetisenlaista hernekeittoa. Älä ole liian tarkka: jätä kuitenkin osa linsseistä kokonaisiksi. Voit käyttää tähän myös sauvasekotinta, mutta muista silloinkin jättää osa linsseistä kokonaisiksi.
Valmista tarka, osa 1 - Kuumenna öljy kattilassa ja lisää siihen juustokuminan siemenet. Paista niitä, kunnes ne saavat vähän väriä. Lisää joukkoon sipulit ja kuullota sipuleita noin 3-4 minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja inkivääri, ja jatka paistamista noin minuutin ajan. Lisää seuraavaksi mukaan tomaatti, kurkuma, chilijauhe ja suola. Paista muutaman minuutin ajan, kunnes tomaatti on pehmennyt vähän.
Lusikoi tarka dalin joukkoon. Sekoita ja anna dalin maustua vielä noin viiden minuutin ajan. Tarkista maku. Voit tehdä dalin tähän pisteeseen asti myös etukäteen.
Kun olet tarjoamassa dalin, tee sen päälle tarka, osa 2. Ota kattila, jossa teit ensimmäisen tarkan, pese ja pyyhi se HUOLELLA kuivaksi (et halua räiskyvää öljyä pitkin keittiötä). Lisää öljy, ja kun se on kuumaa, lisää siihen juustokuminan siemenet ja chilit. Paista muutaman sekunnin ajan. Lisää chilijauhe ja sekoita nopeasti. Lusikoi mausteöljy dalin päälle. Koristele korianterinlehdillä ja nosta tarjolle.