Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Klassinen dal tadka

Tunnetaan myös nimellä tar tarka. Yksi rakastetuimmista dal-resepteistä, johon käytetään kahta eri linssilajiketta.
Liedellä 1 hour 15 minutes
Annoksia 5 annosta

Ainekset

Dal

  • 2 dl toor dal tai chana dal -linssejä huuhtele hyvin
  • 1 dl punaisia linssejä (masoor dal) huuhtele hyvin
  • 0,25 tl jauhettua kurkumaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 litra vettä
  • 2 rkl korianterin lehtiä tarjoiluun, vapaaehtoinen

Tarka - osa 1

  • 2 rkl ruokaöljyä tai gheetä
  • 0,5 tl jeeran siemeniä
  • 1 pieni sipuli pilkottuna pieneksi
  • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 1 tl inkivääriä hienonnettuna
  • 1-2 tomaattia pilkottuna pieneksi
  • 0,5 tl kurkumaa
  • 0,5 tl chilijauhetta

Tarka - osa 2, koristeluun

  • 1,5 rkl ruokaöljyä tai gheetä
  • 0,5 tl juustokuminan siemeniä
  • 2 kuivattua chiliä
  • 0,5 tl chilijauhetta

Ohjeet

  • Aloita laittamalla linssit kiehumaan veden, suolan ja kurkuman kanssa. Kun vesi alkaa kiehua, laita lämpö miedommalle. Keitä, kunnes linssit ovat kokonaan pehmenneitä, noin 45-50 minuuttia. Sekoita keittämisen aikana, ja lisää vettä (n. 1 dl) tarpeen mukaan.
    Linssien tulisi olla lopuksi kokonaan pehmeitä, siten että niiden ytimessä ei näy ollenkaan valkoista.
  • Kun linssit ovat kypsiä, muussaa linssejä perunasurvimella, kunnes rakenne muistuttaa vetisenlaista hernekeittoa. Älä ole liian tarkka: jätä kuitenkin osa linsseistä kokonaisiksi. Voit käyttää tähän myös sauvasekotinta, mutta muista silloinkin jättää osa linsseistä kokonaisiksi.
  • Valmista tarka, osa 1 - Kuumenna öljy kattilassa ja lisää siihen juustokuminan siemenet. Paista niitä, kunnes ne saavat vähän väriä. Lisää joukkoon sipulit ja kuullota sipuleita noin 3-4 minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja inkivääri, ja jatka paistamista noin minuutin ajan. Lisää seuraavaksi mukaan tomaatti, kurkuma, chilijauhe ja suola. Paista muutaman minuutin ajan, kunnes tomaatti on pehmennyt vähän.
  • Lusikoi tarka dalin joukkoon. Sekoita ja anna dalin maustua vielä noin viiden minuutin ajan. Tarkista maku. Voit tehdä dalin tähän pisteeseen asti myös etukäteen.
  • Kun olet tarjoamassa dalin, tee sen päälle tarka, osa 2. Ota kattila, jossa teit ensimmäisen tarkan, pese ja pyyhi se HUOLELLA kuivaksi (et halua räiskyvää öljyä pitkin keittiötä). Lisää öljy, ja kun se on kuumaa, lisää siihen juustokuminan siemenet ja chilit. Paista muutaman sekunnin ajan. Lisää chilijauhe ja sekoita nopeasti. Lusikoi mausteöljy dalin päälle. Koristele korianterinlehdillä ja nosta tarjolle.

Lisätietoa

Tarjoa dal esimerkiksi riisin ja paistettujen tai höyrytettyjen kasvisten kanssa. 
Voit käyttää ylijäänyttä dalia esimerkiksi keittoihin.