Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Kikhernekeitto Ottolenghin tyyliin

Välimerellinen keitto, joka tarjotaan oliivi-yrtti-tahnan kanssa
Valmisteluun 10 minutes
Liedellä 20 minutes
Aikaa yhteensä 30 minutes
Annoksia 6 annosta

Ainekset

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 sipulia kuorittuna ja hienonnettuna
  • 4 kynttä valkosipulia hienonnettuna
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 2 rkl harissa-tahnaa vapaaehtoinen - jos voit tehdä ruoasta tulisen
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tölkki tomaattimurskaa
  • 6 dl vettä
  • 2x400 g tölkkiä kikherneitä, liemineen
  • 1 nauris kuutioituna
  • 2 porkkanaa kuutioituna
  • 1 palsternakka viipaloituna
  • 0,5 tl suolaa tai maun mukaan

Oliivitahna

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 10 g lehtipersiljaa
  • 10 g korianterin lehtiä tai lisää lehtipersiljaa
  • 40 g kivettömiä virheitä tai mustia oliiveja
  • 3 tl omenaviinietikkaa

Ohjeet

  • Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Lisää sipulihake, valkosipuli, juustokumina, harissatahna, tomaattipyre ja kanelitanko. Kullota keskilämmöllä noin 4-5 minuuttia, kunnes sipuli on muuttunut pehmeäksi.
  • Lisää mukaan kikherneet ja niiden neste sekä vesi ja tomaattimurskapurkki. Kuumenna kiehuvaksi.
  • Lisää nyt mukaan viipaloidut kasvikset - nauris, porkkanat ja palsternakka - sekä suola. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuutin ajan, kunnes kasvikset ovat pehmenneet riittävästi. Tarkista maku. Lisää suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Poista kanelitanko ennen tarjoilua.
  • Keiton valmistumista odotellessasi tee oliivi-yritti-kastike. Laita tehosekottimeen oliiviöljy, persilja- ja korianterihake, oliivit sekä omenaviinietikka. Rouhaise seosta muutama kerta blendeissä, kunnes seos on saanut karkean, tahnamaisen muodon. Voit tehdä hakkeen myös morttelissa.
  • Tarjoa keitto lautasilta ja lusikoi jokaiselle lautaselle päälle vähän oliivitahnaa.

Lisätietoa

  • Kannattaa jättää tahna vähän karkeammaksi, näyttää paremmalta! Mun tahnani on hyvin sosemaista, sillä lapsi innostui käyttämään blenderiä.