Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Lisää sipulihake, valkosipuli, juustokumina, harissatahna, tomaattipyre ja kanelitanko. Kullota keskilämmöllä noin 4-5 minuuttia, kunnes sipuli on muuttunut pehmeäksi.
Lisää mukaan kikherneet ja niiden neste sekä vesi ja tomaattimurskapurkki. Kuumenna kiehuvaksi.
Lisää nyt mukaan viipaloidut kasvikset - nauris, porkkanat ja palsternakka - sekä suola. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuutin ajan, kunnes kasvikset ovat pehmenneet riittävästi. Tarkista maku. Lisää suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Poista kanelitanko ennen tarjoilua.
Keiton valmistumista odotellessasi tee oliivi-yritti-kastike. Laita tehosekottimeen oliiviöljy, persilja- ja korianterihake, oliivit sekä omenaviinietikka. Rouhaise seosta muutama kerta blendeissä, kunnes seos on saanut karkean, tahnamaisen muodon. Voit tehdä hakkeen myös morttelissa.
Tarjoa keitto lautasilta ja lusikoi jokaiselle lautaselle päälle vähän oliivitahnaa.