Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Kiinalainen wokattu kaali

Rapea kasvislisuke, joka valmistuu nopeasti wokissa.

Ainekset

Kastike

  • 1 rkl vaaleaa soijakastiketta
  • 1 tl mustaa riisiviinietikkaa
  • 2 tl kiinalaista riisiviiniä (Shaoxing)
  • 0,5 tl sokeria
  • 0,25 tl MSG-jauhetta vapaaehtoinen
  • 0,5 tl suolaa

Wokatut kasvikset

  • 350 g kaalia erityisesti vihreitä lehtiä
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 3 cm pala inkivääriä hienonnettuna
  • 1 tl sichuaninpippuria
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 5 kuivattua kiinalaista chiliä

Ohjeet

  • Aloita sekoittamalla kastikeainekset yhteen.
  • Revi kaalista n. 6x6 cm kokoisia paloja. Valmistele inkivääri ja valkosipuli ja varaa jo valmiiksi tarjoilulautanen.
  • Lämmitä wokki kuumaksi. Lisää öljy ja säädä lämpöä keskiämmölle. Lisää inkivääri ja sichuaninpippurit. Wokkaa niitä muuutaman sekuntin ajan, ja lisää chilit mukaan. Paista noin 20 sekuntia, kunnes chileihin tulee muutamia mustia pisteitä. Lisää valkosipuli ja paista vielä noin 10 sekuntia.
  • Lisää nyt kaali mukaan. Paista öljyssä kunnes öljy on sekoittunut kaalinlehtiin kunnolla, noin 30 sekuntia. Lisää sitten kastike wokkipannun sivulta. Paista ja sekoittele noin 30 sekunnin ajan. Kaalin tulisi olla yhä rapeaa, mutta ei enää raa'an makuista. Siirrä kaali tarjoilulautaselle.

Lisätietoa

Joskus valkokaali jää vähän alipaistetuksi. Vältä tämä leikkaamalla paksuimmat kohdat pois. Voit myös esihöyryttää vähän kaalia, mutta tällöin kaali ei tietenkään ole kunnolla rapea. 
Resepti toimii erinomaisesti myös varhaiskaalille.