Jos käytät tofutikkuja, laita ne kuumaan veteen (vedenkeittimestä) likoamaan noin kymmeneksi minuutiksi. Jos käytät tavallista tofua, painele siitä ylimääräinen vesi ja paista kuutiot paistinpannulla rapeiksi.
Tee seuraavaksi salaattikastike sekoittamalla kaikki kastikeainekset lasipurkissa yhteen. Ravista purkkia hyvin.
Jos käytät ruusukaalta tai parsakaalta, aloita valmistamalla se. Leikkaa ruusukaaleista kannat pois ja puolita ne. Tai leikkaa parsakaalet pieniksi kukinnoiksi. Laita ne liedelle höyrytyskoriin kiehuvan veden päälle. Höyrytä 5-6 minuutin ajan ja nosta pois liedeltä.
Jos haluat maa- tai cashewpähkinäsi paahdettuna, paahda ne nyt.
Kun tofutikut ovat turvonneet auki, nosta ne pois vedestä ja kuivaa ne talouspaperiin. Leikkaa tikut veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Sekoita marinadiainekset yhteen ja laita viipaleet siihen hetkeksi marinoitumaan.
Raasta lanttu ja porkkana ja leikkaa tomaatit ja sellerit. Jos käytät appelsiinia, kuori se ja leikkaa siitä yksittäiset lohkot sektoreittain irti. Sekoita kaikki salaattiainekset yhteen.
Kaada salaattikastike salaatin sekaan. Koristele seesamisiemenillä ja nosta tarjolle. Jos sinulla on aikaa, anna salaatin vetäytyä n. 10 minuuttia ennen tarjoilua.