Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Kaura-rusinakeksit maapähkinävoilla

Annoksia 30 kappaletta, noin

Ainekset

  • 175 g kaurahiutaleita
  • 150 g vehnäjauhoja tai grahamjauhoja
  • ripaus maldon-suolaa
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 125 g voita huoneenlämpöisenä
  • 75 g maapähkinävoita
  • 300 g demerara-sokeria
  • 2 munaa
  • 100 g rusinoita

Ohjeet

  • Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
  • Aloita keksien valmistaminen laittamalla 100 g kaurahiutaleita blenderiin ja jauha tasaiseksi. (Jos sinulla ei ole blenderiä sopivasti käsillä, voit jättää tämän tekemättä.) Jätä loppuosa kaurahiutaleista odottamaan.
  • Sekoita yhteen jauhettu kaurajauho, vehnäjauho, suola, kaneli ja leivinjauhe. Jätä odottamaan.
  • Vaahdota voi ja maapähkinävoi kuohkeaksi. Lisää mukaan munat ja vaahdota noin 3-4 minuutin ajan. Lisää sitten joukkoon jauhoseos, rusinat sekä loput kaurahiutaleet. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  • Ota kaksi tai kolme uuninpeltiä ja laita niille leivinpaperit. Tee kekseistä pieniä palloja (noin pingispallon kokoisia) ja paina niitä vähän lyttyyn. Jätä keksien väliin ainakin 3-4 cm. Paista n. 11-12 minuutin ajan, kunnes keksit alkavat saada kultaista väriä. Jätä paistetut keksit pelleille noin viideksi minuutiksi pelleille. Nosta sitten pois, ja anna niiden jäähtyä ritilällä ennen tarjoilua.