Aloita hommat puhdistamalla ja pilkkomalla kaikki vihannekset. Jos olet paahtamassa vihanneksia koristeeksi, laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ota sitten iso pata ja aloita kokkaaminen. Paista fenkolinsiemeniä oljyssä kunnes niistä alkaa levitä ihana, aromaattinen tuoksu.
Lisää sipulihake ja valkosipuli. Paista, kunnes sipuli on kuullottunut kauniiksi, noin 4 minuuttia.
Lisää joukkoon palsternakka, porkkana ja fenkoli. Paista n. 4 minuuttia. Lisää sitten viini ja jatka paistamista noin 5 minuuttia.
Lisää nyt joukkoon perunat, tomaattimurska, kasvisliemi ja sahrami. Keittele keskilämmöllä kunnes vihannekset ovat kypsyneet, noin 45 minuuttia.
Jos haluat koristella annoksen paahdetuilla vihanneksilla, laita ne paistumaan nyt uuniin. Valele kukkakaalta tai fenkolia oliiviöljyllä ja paista uunissa 225 asteessa noin 20 minuutin ajan, kunnes se on saanut vähän väriä ja tullut pehmeäksi. (Yhdestä kukkakaalista tulee enemmän syötävää kuin mitä tämä keitto vaatii - voit käyttää loppuosan esimerkiksi salaatista.)
Lisää lopuksi valkoiset pavut mukaan. Kuumenna keitto nopeasti ja lusikoi tarjolle laveisiin lautasiin. Koristele annokset tillillä, rouillella ja paahdetulla kukkakaalilla. Tarjoa keitto hyvän vaalean leivän kanssa.