Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Kasvis-bouillabaisse

Ranskalainen keitto hetkiin, kun fenkoli on sinun juttusi
Valmisteluun 15 minutes
Liedellä 1 hour
Aikaa yhteensä 1 hour 15 minutes
Annoksia 6 annosta

Ainekset

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl fenkolin siemeniä
  • 2 sipulia pieneksi pilkottuna
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 2 pientä palsternakkaa kuutioituna
  • 3-4 porkkanaa kuutioituna
  • 1 fenkoli karkeasti pilkottuna
  • 2,5 dl valkoviiniä
  • 3-4 pienehköä perunaa kuutioituna
  • 2 tölkkiä tomaattimurskaa tai kirsikkatomaatteja tölkissä
  • 5 dl kasvislientä
  • 1 g sahramia (jos on)
  • 1 tölkki isoja valkoisia papuja huuhdeltuna

Koristeluun ja tarjoiluun

  • 1 kukkakaali tai fenkoli, pilkottuna - vapaaehtoinen
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 4-5 oksaa tuoretta tilliä hienonnettuna
  • rouillea (ks. erillinen resepti)
  • hyvää vaaleaa leipää

Ohjeet

  • Aloita hommat puhdistamalla ja pilkkomalla kaikki vihannekset. Jos olet paahtamassa vihanneksia koristeeksi, laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ota sitten iso pata ja aloita kokkaaminen. Paista fenkolinsiemeniä oljyssä kunnes niistä alkaa levitä ihana, aromaattinen tuoksu.
  • Lisää sipulihake ja valkosipuli. Paista, kunnes sipuli on kuullottunut kauniiksi, noin 4 minuuttia.
  • Lisää joukkoon palsternakka, porkkana ja fenkoli. Paista n. 4 minuuttia. Lisää sitten viini ja jatka paistamista noin 5 minuuttia.
  • Lisää nyt joukkoon perunat, tomaattimurska, kasvisliemi ja sahrami. Keittele keskilämmöllä kunnes vihannekset ovat kypsyneet, noin 45 minuuttia.
  • Jos haluat koristella annoksen paahdetuilla vihanneksilla, laita ne paistumaan nyt uuniin. Valele kukkakaalta tai fenkolia oliiviöljyllä ja paista uunissa 225 asteessa noin 20 minuutin ajan, kunnes se on saanut vähän väriä ja tullut pehmeäksi. (Yhdestä kukkakaalista tulee enemmän syötävää kuin mitä tämä keitto vaatii - voit käyttää loppuosan esimerkiksi salaatista.)
  • Lisää lopuksi valkoiset pavut mukaan. Kuumenna keitto nopeasti ja lusikoi tarjolle laveisiin lautasiin. Koristele annokset tillillä, rouillella ja paahdetulla kukkakaalilla. Tarjoa keitto hyvän vaalean leivän kanssa.