Hienonna punasipuli ja laita se kylmään veteen odottamaan hetkeksi. Tämä vie punasipulista kirpeyttä pois.
Paahda cashewpähkinät paistinpannulla keskilämmöllä - varo polttamasta niitä yli. Jätä odottamaan.
Valmista seuraavaksi salaattikastike, mielellään joko morttelissa tai pienessä tehosekottimessa. Yhdistä chili, valkosipuli, sokeri ja suola, ja hakkaa seos tasaiseksi. Lisää viinietikka ja kalakastike ja sekoita hyvin.
Rouhi pähkinät keskikokoisiksi joko morttelissa tai veitsellä jos haluat. (Itse jätin tämän vaiheen tekemättä.)
(Jos paistat ruokaan sieniä tai tofua, tee se seuraavaksi. Paista näitä öljyssä keskilämmöllä paistinpannulla kunnes ne ovat sopivan ruskeita. Jätä viilenemään noin kymmeneksi minuutiksi.)
Yhdistä seuraavaksi salaattiainekset: kaali, porkkana, retiisit, kurkku ja yrtit. Lisää joukkoon vielä valutettu punasipuli. Jos käytät tofua tai sieniä, lisää ne myös joukkoon.
Pakkaa salaatti muovirasiaan. Pakkaa pähkinät erilliseen pussiin tai lisää ne salaatin päälle. Ota salaattikastike mukaan erillisessä purkissa, ja lisää se joukkoon vähän ennen tarjoilua.