Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Kaalisalaatti vietnamilaisittain

Raikas ja rapea aasialainen kaalisalaatti.
Annoksia 4 annosta

Ainekset

  • puolikas punasipuli ohueksi viipaloituna
  • kourallinen cashewpähkinöitä tai maapähkinöitä
  • 1 vihreä chili silppua hyvin pieneksi, siemenet pois jos et halua mausta kovin tulista
  • 1 pieni valkosipulin kynsi
  • 1 tl sokeria
  • ripaus (n. 0,25 tl) suolaa
  • 0,5 dl riisiviinietikkaa
  • 1-1,5 rkl kalakastiketta merkistä ja mausta riippuen
  • paketti tofua tai sieniä vapaaehtoinen
  • puolikas pieni kaali tai varhaiskaali hyvin ohueksi suikaloituna
  • 2 porkkanaa suikaloitu ohuena nauhana kuorimaveitsellä tai raastettuna
  • 4 retiisiä ohueksi suikaloituna, vapaaehtoinen
  • puolikas kurkku halkaise puoliksi, poista lusikalla vetinen keskiosa ja viipaloi puolikuun muotoon.
  • 5-6 oksaa minttua ja/tai korianteria pieneksi hienonettuna

Ohjeet

  • Hienonna punasipuli ja laita se kylmään veteen odottamaan hetkeksi. Tämä vie punasipulista kirpeyttä pois.
  • Paahda cashewpähkinät paistinpannulla keskilämmöllä - varo polttamasta niitä yli. Jätä odottamaan.
  • Valmista seuraavaksi salaattikastike, mielellään joko morttelissa tai pienessä tehosekottimessa. Yhdistä chili, valkosipuli, sokeri ja suola, ja hakkaa seos tasaiseksi. Lisää viinietikka ja kalakastike ja sekoita hyvin.
  • Rouhi pähkinät keskikokoisiksi joko morttelissa tai veitsellä jos haluat. (Itse jätin tämän vaiheen tekemättä.)
  • (Jos paistat ruokaan sieniä tai tofua, tee se seuraavaksi. Paista näitä öljyssä keskilämmöllä paistinpannulla kunnes ne ovat sopivan ruskeita. Jätä viilenemään noin kymmeneksi minuutiksi.)
  • Yhdistä seuraavaksi salaattiainekset: kaali, porkkana, retiisit, kurkku ja yrtit. Lisää joukkoon vielä valutettu punasipuli. Jos käytät tofua tai sieniä, lisää ne myös joukkoon.
  • Pakkaa salaatti muovirasiaan. Pakkaa pähkinät erilliseen pussiin tai lisää ne salaatin päälle. Ota salaattikastike mukaan erillisessä purkissa, ja lisää se joukkoon vähän ennen tarjoilua.

Lisätietoa

Voit tehdä salaatin reilusti etukäteen, jos säilytät sen kylmässä, ja säilytät kastikkeen ja salaattiainekset toisistaan erillisinä. 
Tämä salaatti tarjoaa erinomaisen tilaisuuden harjoitella veitsenkäyttötaitoja. Ohueksi viipaloidut kasvikset toimivat tässä erityisen hyvin. 
Voit korvata riisiviinietikan myös kahden limetin mehulla.