Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Japchae - korealainen nuudeliruoka

Herkullinen korealainen nuudeliruoka, johon tulee paljon erilaisia kasviksia. Vegaaninen resepti.
Annoksia 4 annosta

Välineet

  • Reikäkauha (ei pakollinen, mutta hyödyllinen)
  • siivilä Nuudeleiden valuttamiseen

Ainekset

  • 200 g bataattinuudeleita
  • 1 litra pinaatinlehtiä
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 porkkana kuorittuna ja ohueksi suikaloituna (julienne)
  • puolikas punainen paprika ohueksi suikaloituna
  • puolikas keltainen paprika ohueksi suikaloituna
  • puolikas vihreä paprika ohueksi suikaloituna
  • 2 dl valkokaalia tai punakaalia ohueksi suikaloituna
  • 1 sipuli ohueksi suikaloituna
  • 3 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 4-5 herkkusientä ohueksi viipaloituna
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Ohjeet

  • Aloita ryöppäämällä pinaatti. Keitä iso kattilallinen vettä, ja keitä pinaatinlehtiä siinä noin 1-2 minuutin ajan, kunnes ne ovat pehmeitä. Nosta lehdet pois reikäkauhalla, ja huuhtele ne kylmän veden alla, jotta kiehuminen pysähtyy. Painele ylimääräinen vesi pois. Laita kulhoon odottamaan.
    Säästä kiehuva vesi, voit keittää siinä seuraavaksi nuudelit.
  • Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, tai näin: Kuumenna vesi kattilassa. Lisää seuraavaksi nuudelit. Anna nuudeleiden kiehua n. 1 ajan, ja sekoita ne sitten kunnolla sekaisin. Keitä tämän jälkeen nuudeleita vielä 6-7 minuutin ajan, kunnes ne ovat mukavan pehmeitä ja mukavia pureskella. Kun nuudelit ovat valmiit, huuhtele ne siivilässä hyvin kylmän veden alla. Valuta hyvin. Voit leikata niitä saksilla vähän lyhyemmiksi. Lisää kulhoon pinaatin kanssa.
  • Paista kasvikset paistinpannulla öljyssä yksi kerrallaan. Aloita porkkanaviipaleilla, ja paista niitä noin 2 minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla, ja lisää kuljoon.
  • Paista seuraavaksi punainen paprika, mausta se suolalla ja pippurilla ja lisää se kulhoon; sen jälkeen keltainen paprika; sitten vihreä paprika; sitten kaali. Lisää paistoöljyä tarpeen mukaan.
  • Paista seuraavaksi sienet ja sipuli. Lisää pannulle ruokalusikallinen öljyä, sipuli, sienet ja valkosipuli. Paista, kunnes sienet ovat ruskistuneet hyvin, noin 5 minuuttia. Lisää sitten mukaan 1 rkl soijakastiketta ja 1 rkl vaahterasiirappia ja kiehauta. Nosta paistos kulhoon muiden kasvisten joukkoon.
  • Kun kaikki ainekset ovat valmiita, lisää kastike-nuudelikulhoon mukaan vielä 2 rkl soijakastiketta sekä 1 rkl vaahterasiirappia, seesamiöljy sekä seesaminsiemenet. Sekoita hyvin, joko käsillä, syömäpuikoilla tai pihdeillä. Tarkista maku, ja lisää soijakastiketta, mustapippuria tai vaahterasiirappia oman maun mukaan.

Lisätietoa

Jos kaikkia aineksia ei löydy, suosittelen improvisoimaan. Omasta versiostani jäi pinaattilehdet välistä...