Herkullinen korealainen nuudeliruoka, johon tulee paljon erilaisia kasviksia. Vegaaninen resepti.
Annoksia 4annosta
Välineet
Reikäkauha (ei pakollinen, mutta hyödyllinen)
siivilä Nuudeleiden valuttamiseen
Ainekset
200gbataattinuudeleita
1litrapinaatinlehtiä
2rklruokaöljyä
1porkkanakuorittuna ja ohueksi suikaloituna (julienne)
puolikaspunainen paprikaohueksi suikaloituna
puolikaskeltainen paprikaohueksi suikaloituna
puolikasvihreä paprikaohueksi suikaloituna
2dlvalkokaalia tai punakaaliaohueksi suikaloituna
1sipuliohueksi suikaloituna
3valkosipulinkynttämurskattuna
4-5herkkusientäohueksi viipaloituna
suolaa ja mustapippuriamaun mukaan
3rklsoijakastiketta
2rklvaahterasiirappia
1rklseesamiöljyä
1rklpaahdettuja seesaminsiemeniä
Ohjeet
Aloita ryöppäämällä pinaatti. Keitä iso kattilallinen vettä, ja keitä pinaatinlehtiä siinä noin 1-2 minuutin ajan, kunnes ne ovat pehmeitä. Nosta lehdet pois reikäkauhalla, ja huuhtele ne kylmän veden alla, jotta kiehuminen pysähtyy. Painele ylimääräinen vesi pois. Laita kulhoon odottamaan.Säästä kiehuva vesi, voit keittää siinä seuraavaksi nuudelit.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, tai näin: Kuumenna vesi kattilassa. Lisää seuraavaksi nuudelit. Anna nuudeleiden kiehua n. 1 ajan, ja sekoita ne sitten kunnolla sekaisin. Keitä tämän jälkeen nuudeleita vielä 6-7 minuutin ajan, kunnes ne ovat mukavan pehmeitä ja mukavia pureskella. Kun nuudelit ovat valmiit, huuhtele ne siivilässä hyvin kylmän veden alla. Valuta hyvin. Voit leikata niitä saksilla vähän lyhyemmiksi. Lisää kulhoon pinaatin kanssa.
Paista kasvikset paistinpannulla öljyssä yksi kerrallaan. Aloita porkkanaviipaleilla, ja paista niitä noin 2 minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla, ja lisää kuljoon.
Paista seuraavaksi punainen paprika, mausta se suolalla ja pippurilla ja lisää se kulhoon; sen jälkeen keltainen paprika; sitten vihreä paprika; sitten kaali. Lisää paistoöljyä tarpeen mukaan.
Paista seuraavaksi sienet ja sipuli. Lisää pannulle ruokalusikallinen öljyä, sipuli, sienet ja valkosipuli. Paista, kunnes sienet ovat ruskistuneet hyvin, noin 5 minuuttia. Lisää sitten mukaan 1 rkl soijakastiketta ja 1 rkl vaahterasiirappia ja kiehauta. Nosta paistos kulhoon muiden kasvisten joukkoon.
Kun kaikki ainekset ovat valmiita, lisää kastike-nuudelikulhoon mukaan vielä 2 rkl soijakastiketta sekä 1 rkl vaahterasiirappia, seesamiöljy sekä seesaminsiemenet. Sekoita hyvin, joko käsillä, syömäpuikoilla tai pihdeillä. Tarkista maku, ja lisää soijakastiketta, mustapippuria tai vaahterasiirappia oman maun mukaan.
Lisätietoa
Jos kaikkia aineksia ei löydy, suosittelen improvisoimaan. Omasta versiostani jäi pinaattilehdet välistä...