Hurmaava aasialainen keitto. Valitse kasvikset päivän fiiliksen mukaan.
Annoksia 4annosta
Ainekset
Dashiliemeen
1,5litraavettä
dashijauhetta, pakkauksen ohjeen mukaan tai
tai: n. 15 x 15 cm palakombu-merilevää
Udon-keiton liemi
1,2dlmiriniä
1,2dlvaaleaa soijakastiketta
1tlsuolaa
Keitto
udon-nuudeleita1 paketti per syöjä
kananmunia1 per syöjä (vapaaehtoinen)
2 porkkanaaviipaloituna
2-3dlpakastepapuja
n. 100 ggtofuavalutettuna ja kuutioituna
silputtua kevätsipuliatarjoiluun, vapaaehtoinen - voi korvata myös seesaminsiemenillä
Ohjeet
Valmista aluksi dashiliemi. Jos käytät kombu-merilevää, keitä sitä keskilämmöllä vedessä noin 15 minuuttia ja siivilöi merilevä sitten pois. Jos käytät dashi-jauhetta, valmista dashi-liemi pakkauksen ohjeen mukaan.
Jos käytät kananmunaa, keitä se erillisessä kattilassa 7-10 minuutin ajan. Lisää muna varovasti kiehuvaan veteen lusikan avulla. Kun aika on kulunut, siirrä muna kylmään veteen. Kuori jäähtyneenä ja halkaise puolikkaiksi.
Mausta seuraavaksi dashiliemi keittoliemeksi. Lisää dashiliemeen mirin, soijakastike ja suola ja kuumenna kiehuvaksi.
Lisää keittoliemeen porkkana tai muut haluamasi kasvikset. Keitä, kunnes viipaleet ovat kypsyneet, n. 5 minuuttia. Lisää pavut vähän ennen porkkanoiden valmistumista, sillä papujen ei tarvitse kuin lämmetä.
Keitä udon-nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan toisessa kattilassa. Käytä reilusti vettä, jotta nuudelit pysyvät irrallisena. Valuta nuudelit ja jaa ne annoskulhojen pohjalle.
Annostele tofukuutiot jokaiseen annoskulhoon. Annostele liemi jokaiselle lautaselle. Koristele halutessasi kevätsipulilla ja nosta tarjolle.
Lisätietoa
Jos udon-lientä jää yli, se säilyy kaapissa hyvänä 5 päivän ajan (ilman kasviksia).