Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Japanilainen udon-keitto

Hurmaava aasialainen keitto. Valitse kasvikset päivän fiiliksen mukaan.
Annoksia 4 annosta

Ainekset

Dashiliemeen

  • 1,5 litraa vettä
  • dashijauhetta, pakkauksen ohjeen mukaan tai
  • tai: n. 15 x 15 cm pala kombu-merilevää

Udon-keiton liemi

  • 1,2 dl miriniä
  • 1,2 dl vaaleaa soijakastiketta
  • 1 tl suolaa

Keitto

  • udon-nuudeleita 1 paketti per syöjä
  • kananmunia 1 per syöjä (vapaaehtoinen)
  • 2 porkkanaa viipaloituna
  • 2-3 dl pakastepapuja
  • n. 100 g g tofua valutettuna ja kuutioituna
  • silputtua kevätsipulia tarjoiluun, vapaaehtoinen - voi korvata myös seesaminsiemenillä

Ohjeet

  • Valmista aluksi dashiliemi. Jos käytät kombu-merilevää, keitä sitä keskilämmöllä vedessä noin 15 minuuttia ja siivilöi merilevä sitten pois. Jos käytät dashi-jauhetta, valmista dashi-liemi pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Jos käytät kananmunaa, keitä se erillisessä kattilassa 7-10 minuutin ajan. Lisää muna varovasti kiehuvaan veteen lusikan avulla. Kun aika on kulunut, siirrä muna kylmään veteen. Kuori jäähtyneenä ja halkaise puolikkaiksi.
  • Mausta seuraavaksi dashiliemi keittoliemeksi. Lisää dashiliemeen mirin, soijakastike ja suola ja kuumenna kiehuvaksi.
  • Lisää keittoliemeen porkkana tai muut haluamasi kasvikset. Keitä, kunnes viipaleet ovat kypsyneet, n. 5 minuuttia. Lisää pavut vähän ennen porkkanoiden valmistumista, sillä papujen ei tarvitse kuin lämmetä.
  • Keitä udon-nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan toisessa kattilassa. Käytä reilusti vettä, jotta nuudelit pysyvät irrallisena. Valuta nuudelit ja jaa ne annoskulhojen pohjalle.
  • Annostele tofukuutiot jokaiseen annoskulhoon. Annostele liemi jokaiselle lautaselle. Koristele halutessasi kevätsipulilla ja nosta tarjolle.

Lisätietoa

Jos udon-lientä jää yli, se säilyy kaapissa hyvänä 5 päivän ajan (ilman kasviksia).