Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Intialainen mausteseos perunoille ja kasviksille

Helppo resepti, jolla voit maustaa paistettuja perunoita tai vaikkapa porkkanaraasteen. Reseptistä tulee n. 6 ruokalusikallista - reilusti enemmän kuin mitä kilo perunoita vaatii.
Liedellä 10 minutes

Ainekset

  • 2 rkl neutraalia ruokaöljyä
  • 1 rkl juustokuminan siemeniä (cumin)
  • 1 rkl mustia sinapinsiemeniä
  • 2 rkl curryjauhetta
  • 0,5 tl suolaa

Ohjeet

  • Kuumenna öljy pienessä kattilassa. Lisää juustokuminan siemenet ja sinapinsiemenet joukkoon. Kuumenna sekoitellen kunnes siemenet alkavat poksahdella. Kaada siemenet ja öljy kuumuutta kestävään kuppiin.
  • Kaada siemenöljyseos siivilän läpi - voit käyttää öljyä esimerkiksi paistaessasi perunat. Kaada siemenet talouspaperin päälle, jotta niistä valuu liika öljy pois.
  • Sekoita siemenet ja curryjauhe ja suola pienessä kulhossa. Seos säilyy huoneenlämmössä hyvänä noin vuoden ajan.