Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Indonesialainen kasviscurry - Olah olah

Upea kasviscurry, jossa maistuvat katkaraputahna, limentti ja galangal.

Välineet

  • maustemylly tai mortteli

Ainekset

Paistettavat ainekset

  • 3 porkkanaa viipaloituna ohueksi
  • puolikas kaali viipaloituna n. 2 x 3 -kokoisiksi paloiksi
  • puoli rasiaa herkkusieniä
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 4 rkl osterikastiketta tai vegetarian stir fry -kastiketta
  • 3 rkl (vaaleaa) soijakastiketta
  • n. 3 dl pakastepapuja
  • 1-2 dl vettä

Bumbu-maustetahna

  • 2 rkl neutraalia ruokaöljyä
  • 5 cm mittainen pala galangal-juurta viipaloituna
  • 1 kokonainen sitruunaruoho kova osa poistettu ja hienonnettuna
  • 3-4 punaista chiliä poista kanta, jätä siemenet. vapaaehtoinen - jos haluat tehdä ruoasta tulisen
  • 3 salottisipulia kuori ja leikkaa neljään osaan
  • 6 valkosipulinkynttä kuorittuna
  • 2 rkl kuorittuja manteleita hienonnettuna, vapaaehtoinen
  • 2 cm pala kurkumaa tai 0,5 tl kurkumajauhetta
  • 1 tl katkaraputahnaa vapaaehtoinen
  • 3 limetinlehteä karkeaksi hienonnettuna

Ohjeet

  • Aloita tekemällä bumbu-maustetahna. Valmistele kaikki bumbu-maustetahnan ainekset ja lisää ne maustemyllyyn (tai pieneen tehosekottimeen tai mortteliin). Voit lisätä valkosipulit kokonaisina. Sitruunaruohoa, galangalia ja limetinlehtiä kannattaa hienontaa vähän, jotta niiden rakenne rikkoutuu. Anna maustemyllyn käydä kunnes maustetahnasta tulee tasainen. Jos nestettä on liian vähän, lisää siihen vähän vettä - 1-2 desilitraa. Jätä odottamaan.
  • Valmistele kaikki paistettavat ennen paistamiseen ryhtymistä.
  • Kuumenna kattila ja lisää siihen öljy. Paista porkkanaviipaleita n. 1-2 minuutin ajan. Lisää sitten bumbu-mausteseos, ja jatka paistamista 1-2 minuutin ajan, kunnes seos . Lisää sienet ja kaali. Sekoita hyvin ja jatka paistamista 2-3 minuutin ajan.
  • Lisää kookosmaito, osterikastike ja soijakastike. Sekoita ainekset hyvin yhteen. Jos pata näyttää olevan tosi kiinteä, lisää mukaan vähän vettä, noin 1-2 desilitraa. Anna padan poreilla keskilämmöllä noin 15-20 minuutin ajan, kunnes kaali on kypsynyt riittävän pehmeäksi.
  • Lisää pakastepavut ja sekoita. Anna padan kuumeta uudelleen, ja jatka keittämistä ainakin 3 minuuttia, kunnes pavut ovat lämmenneet kunnolla. Tarkista maku ja nosta tarjolle. Tarjoa jasmiiniriisin kanssa.

Lisätietoa

  • Jos haluat ohjeesta vegaaneille ja kasvissyöjille sopivan, jätä katkaraputahna pois.
  • Voit vaihtaa kasviksia sesongin mukaan. Valkokaalin voi korvata hyvin lehtikaalilla. Paistamisen loppuvaiheessa voi heittää mukaan pinaattia tai pak choyta, jos niitä on tarjolla. Myös tofu tai munakoiso sopisivat tähän hyvin.
  • Viitseliäämmät kokit paistaisivat maustetahnan ainekset ensin kokonaisina, ja murskaisivat vasta sitten. Itse en yleensä jaksa tehdä tätä.
  • Jos vaihdat valkokaalin johonkin pehmeämpään lajikkeeseen (esimerkiksi kiinankaaliin), paistoaika on n. 10 minuuttia lyhyempi.