Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Helppo pastasalaatti piknikille

Pastasalaatti, joka on helppo pakata mukaan vaikkapa eväsrasiaan. Käytä luovuutta ainesten kanssa.
Annoksia 4 isoa annosta

Ainekset

  • 5 dl pastaa esimerkiksi kierrepastaa tai makaronia
  • suolaa
  • 1 punasipuli
  • 2 porkkanaa (pienehköä) kuorittu ja kuutioitu pieneksi
  • 1 punainen paprika
  • 2-3 dl (pakaste)herneitä tai parsakaalia
  • 2-3 dl kirsikkatomaatteja puolita, vapaaehtoinen
  • 1 paketti savutofua (esimerkiksi Lidlin)

Salaattikastike

  • 2 dl majoneesia
  • 1 dl ranskankermaa tai kreikkalaista tai turkkilaista jugurttia
  • 6-7 oksaa lehtipersiljaa hakattuna pieneksi
  • 2 rkl ketsuppia
  • 1 rkl siideriviinietikkaa
  • 2 tl dijonsinappia
  • 1 tl sokeria
  • suolaa ja pippuria maun mukaan

Ohjeet

  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolaisessa vedessä. Kun keittoaikaa on jäljellä vain yksi minuutti. lisää mukaan keittämistä vaativat ainekset (parsakaali ja porkkanat) ja keitä kunnes ne ovat kypsiä. Valuta pasta ja vihannekset siivilässä.
  • Pilko sipuli ja jätä sipulihake odottamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi ennen kuin lisäät sen salaattiin. Tämä poistaa sipulista kirpeyden.
  • Tee seuraavaksi kastike sekoittamalla yhteen majoneesi, ranskankerma, persilja, ketsuppi, viinietikka, sinappi, sokeri, suola ja pippuri.
  • Sekoita kaikki ainekset yhteen: pasta, kasvikset, valutetut sipulit, tofu sekä kastike. Laita kansi päälle ja laita salaatti jääkaappiin tekeytymään ainakin tunnin ajaksi. Salaatti säilyy hyvänä kahden päivän ajan.