Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Frijoles refritos - Kahdesti paistetut pavut

Klassinen meksikolainen paputahna, joka sopii myös texmex-ruoan kanssa.

Ainekset

  • 6 dl mustia papuja tai pintopapuja

    Joko itse keitettyjä papuja tai 2 tölkillistä valmiita papuja (ks. vihje) Valutettuja, liemi talteen otettuna

  • n. 1 dl papujen lientä (keitinlientä tai purkista) Jos nestettä ei ole purkissa tarpeeksi, jatka kasvisliemellä.
  • 3-4 rkl oliiviöljyä tai vegaanista voita
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 0,5 tl juustokuminaa tai oreganoa vapaaehtoinen
  • 0,5 tl suolaa tai maun mukaan

Ohjeet

Jos käytät kuivia papuja

  • Aloita liottamalla papuja yön yli vedessä. Kaada aamulla liotusvesi pois ja laita pavut kiehumaan kattilaan isoon määrään vettä. Lisää keitinveteen suolaa noin 1 tl sekä 2 laakerinlehteä. Keitä miedosti poreilevalla lämmöllä kunnes pavut ovat kypsiä, noin 2-3 tuntia.

Sekä kuivien ja tölkkipapujen kanssa jatka tästä

  • Kuumenna 1,5 rkl öljyä paistinpannulla. Paista sipulia noin 3-4 minuuttia. Lisää valkosipuli, ja jatka paistamista vielä 1 minuutin ajan. Lisää pavut, loput rasvasta, suola ja juustokumina, jos käytät sitä. Paista vielä 2-3 minuuttia, kunnes pavut ovat lämpimiä.
  • Siirrä paistetut ainekset pannulta kulhoon. Muussaa ne joko sauvasekottimella tai perunasurvimella. Jos seos tuntuu liian kuivalta, lisää vähän keitinlientä. Tarkista suolan määrä ja lusikoi tarjoilukulhoon.

Lisätietoa

  • Jos käytät kuivia papuja, keitä kerralla isompi määrä ja pakasta loput. Tähän reseptiin vaaditaan reilut 300 grammaa kuivattuja papuja, noin kolmannes kilon papupussista. 
  • Jos tölkkipavuissa ei ole tarpeeksi nestettä, voit jatkaa nestettä kasvisliemellä.