Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Feta-kesäkurpitsapihvit

Annoksia 4 annosta

Ainekset

  • 3 kesäkurpitsaa keskikokoista, raastettuna
  • 200 g fetajuustoa tai turkkilaista valkeaa juustoa
  • 3 munaa rakenne rikottuna
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 1 sipuli raastettuna tai hienoksi hakattuna
  • 3 kevätsipulia hienoksi hakattuna
  • 3 valkosipulin kynttä hienonnettuina
  • 1 pieni nippu tilliä hienonnettuna
  • kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1 tl chilirouhetta vapaaehtoinen
  • suolaa ja pippuria maun mukaan
  • ruokaöljyä paistamiseen

Jugurttikastike

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 250 g turkkilaista tai kreikkalaista jugurttia

Ohjeet

  • Laita kesäkurpitsaraaste siivilään ja ripottele suolaa päälle. Anna suolan imeytyä 15 minuutin ajan ja purista sitten kaikki ylimääräinen neste pois. Laita raaste isoon kulhoon.
  • Odottaessasi kesäkurpitsaraasteen mehustumista valmista jugurttikastike sekottamalla valkosipuli ja jugurtti. Lisää suolaa maun mukaan ja laita jääkaappiin odottamaan.
  • Sekoita jauhot ja munat yhteen erillisessä kulhossa. Murusta tähän kulhoon myös fetajuusto mukaan.
  • Sekoita kaikki ainekset yhteen. Aluksi kesäkurpitsa, sipuli, kevätsipuli, valkosipuli, tilli, lehtipersilja ja chilirouhe. Lisää sitten mukaan jauho-muna-fetaseos ja sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla. Suolaa ei tarvitse lisätä kovin paljon, sillä sekä raasteessa että fetajuustossa on valmiiksi suolaa.
  • Kuumenna öljy paistinpannulla. Öljyä on hyvä olla tasainen kerros pannun pohjalla (n. 1-2 cm). Ennen kuin alat paistamaan, varmista että öljy on riittävän kuumaa - pienen määrän taikinaa tulisi sihistä kun laitat sen paistumaan.
    Lusikoi taikinasta pieniä pihvejä pannulle. Kun lusikoit pihvejä, varmista, etteivät ne kosketa toisiaan. Paista n. 3 minuuttia per puoli, kunnes pihvit ovat kullanruskeita molemmilta puolilta. Nosta pihvit talouspaperilla vuoratun lautasen päälle. Jatka paistamista, kunnes koko taikina on käytetty.
  • Tarjoa pihvit joko huoneenlämpöisinä tai kylminä, jugurttikastikkeen kanssa.

Lisätietoa

Älä missään nimessä jätä suolaamista ja odottamista väliin! Muuten pihveistä tulee liian kosteita.
Voit korvata kevätsipulin yhden kesäsipulin varsilla.