Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Fattoush-salaatti

Ihana välimerellinen leipäsalaatti

Ainekset

  • 2-3 pitaleipää
  • 1-2 rkl ruokaöljyä

Fattoush-salaattikastike

  • 0,5 dl ruokaöljyä (yhdistelmä oliiviöljyä ja rypsiöljyä, omaan makuun sopivassa suhteessa)
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1-2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 1 tl kuivattua orgenaoa
  • 1-2 tl vaahterasiirappia tai hunajaa
  • 0,5 tl suolaa

Muut salaattiainekset

  • pieni punasipuli hienonnettuna
  • 2-3 dl kikherneitä valutettuna
  • 1-2 porkkanaa suikaloituna tai karkeaksi raastettuna
  • 4-5 retiisiä hienonnettuna
  • puolikas kurkku puolitettu, siemenet poistettu lusikalla ja leikattu puolikuun muotoon
  • kourallinen mustia oliiveja
  • 2-3 tomaattia hienonnettuna
  • 1 punainen paprika kuutioituna (tai: grillattu punainen paprika)
  • 5-6 oksaa lehtipersiljaa lehdet ohueksi suikaloituna

Ohjeet

  • Aloita paahtamalla leipäkuutiot uunissa. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa pitaleivät kuutioiksi. Voitele ne halutessasi kevyesti öljyllä. Paahda kuutioita kunnes ne ovat rapeita ja kevyesti ruskistuneet, maksimissaan10 minuuttia.
  • Valmista seuraavaksi salaatinkastike sekoittamalla salaattikastikeainekset yhteen lasipurkissa. Ravista kunnolla. Jätä odottamaan.
  • Tee seuraavaksi salaatti. Huuhtaise punasipuliviipaleet nopeasti kylmän veden alla. Yhdistä isossa kulhossa punasipuli, kikherneet, porkkana, retiisiviipaleet, kurkkuviipaleet, mustat oliivit, tomaatit, paprika ja lehtipersilja.
  • Lisää salaatinkastike salaattiainesten joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää leipäkuutiot mukaan juuri ennen tarjoilua.