Keitä vettä ja laita kuivatut sienet likoamaan veteen. (Vettä on voi olla n. 2-3 dl, kunnes sienet peittyvät)
Pilko kaikki ainekset: sipulit, inkivääri, valkosipuli ja sienet.
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää siihen pilkotut sipulit, valkosipuli ja inkivääri. Sekoittele muutaman kerran, ja anna paistua noin minuutin ajan.
Lisää tuoreet sienet joukkoon, ja paista keskilämmöllä n. 3 minuuttia, kunnes sienet ovat vähän saaneet väriä.
Lisää kasvisliemi ja liotetut sienet. Lisää kuivattujen sienten liotusvesi joukkoon, jos se ei maistu kitkerältä. (Yleensä ei maistu.) Lisää joukkoon etikka, soijakastike, puolet seesamiöljystä, sokeri, 1 tl valkopippuria ja sriracha jos haluat lisätä sen jo nyt. Lisää tofu viimeiseksi: sen ei tarvitse kuin lämmetä.
Anna keiton kuumentua ja tarkista maku. Jos keitto ei tunnu riittävän happamalta, lisää etikkaa.
Jaa keitto annoskulhoihin. Lisää jokaisen annoksen päälle vähän kevätsipulia, ripaus valkopippuria ja pari pisaraa seesamiöljyä. Tarjoa srirachakastikkeen kanssa, jotta jokainen ruokailijoista voi lisätä sitä oman makunsa mukaan.