1/4osavalkokaalistaraastettuna tai hyvin ohueksi silputtuna
2porkkanaa (pieniä)pieneksi kuutioituna
2tlsokeria
2tlkiinalaista riisiviiniä (Shaoxing)
1tlvalkopippuria
0,5tlseesamiöljyä
1tl maizenaavapaaehtoinen - käytä jos tahna tuntuu kostealta
Ohjeet
Aloita laittamalla kiinalaiset kuivatut sienet likoamaan kiehuvan kuumaan veteen. Anna niiden liota noin 20-30 minuuttia. Nosta vedestä, kuivaa ja paloittele pieneksi.
Kuumenna öljy paistipannussa . Lisää mukaan sipuli ja kuullota sitä noin 3-4 minuuttia. Nosta pannun lämpöä - pannu saa olla aika reilusti kuuma.
Lisää mukaan kaali, tuoreet ja kuivatut sienet, porkkana ja keitä kunnes kaali on pehmentynyt. Paistoaika riippuu siitä, käytätkö kaaliraastetta vai suikaloitua kaalia. Kaaliraasteella aika on 1-2 minuuttia, suikaloidulla kaalilla viitisen minuuttia.
Lisää mukaan kastikeainekset: sokeri, valkopippuri, riisiviini ja seesamiöljy. Sekoittele noin 30 sekuntia, kunnes kasvikset ovat pehmenneitä. Lisää maizena ja sekoita. Anna seoksen jäähtyä ennen käyttöä.
Lisätietoa
Voit korvata kiinalaiset kuivatut sienet savutofulla.Voit tehdä seoksen jääkaappiin 2-3 päivää etukäteen. Se säilyy myös pakastimessa 3 kuukauden ajan.