Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa

Dumplingsien kasvistäyte

Yksinkertainen täyte dumplingseille
Valmisteluun 5 minutes
Liedellä 15 minutes
Sienten liotusaika, noin 20 minutes
Aikaa yhteensä 25 minutes

Ainekset

  • 4-5 kiinalaista kuivattua sientä
  • 1 pieni sipuli vapaaehtoinen. ohueksi suikaloituna
  • 1 paketti sieniä kuutioituna pieneksi
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 1/4 osa valkokaalista raastettuna tai hyvin ohueksi silputtuna
  • 2 porkkanaa (pieniä) pieneksi kuutioituna
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl kiinalaista riisiviiniä (Shaoxing)
  • 1 tl valkopippuria
  • 0,5 tl seesamiöljyä
  • 1 tl maizenaa vapaaehtoinen - käytä jos tahna tuntuu kostealta

Ohjeet

  • Aloita laittamalla kiinalaiset kuivatut sienet likoamaan kiehuvan kuumaan veteen. Anna niiden liota noin 20-30 minuuttia. Nosta vedestä, kuivaa ja paloittele pieneksi.
  • Kuumenna öljy paistipannussa . Lisää mukaan sipuli ja kuullota sitä noin 3-4 minuuttia. Nosta pannun lämpöä - pannu saa olla aika reilusti kuuma.
  • Lisää mukaan kaali, tuoreet ja kuivatut sienet, porkkana ja keitä kunnes kaali on pehmentynyt. Paistoaika riippuu siitä, käytätkö kaaliraastetta vai suikaloitua kaalia. Kaaliraasteella aika on 1-2 minuuttia, suikaloidulla kaalilla viitisen minuuttia.
  • Lisää mukaan kastikeainekset: sokeri, valkopippuri, riisiviini ja seesamiöljy. Sekoittele noin 30 sekuntia, kunnes kasvikset ovat pehmenneitä. Lisää maizena ja sekoita. Anna seoksen jäähtyä ennen käyttöä.

Lisätietoa

Voit korvata kiinalaiset kuivatut sienet savutofulla.
Voit tehdä seoksen jääkaappiin 2-3 päivää etukäteen. Se säilyy myös pakastimessa 3 kuukauden ajan.