Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Currykastike kiinalaiseen tyyliin

Kiinalaistyylinen kastike, joka sisältää Madras-curryjauhetta.
Valmisteluun 15 minutes
Liedellä 10 minutes
Aikaa yhteensä 25 minutes

Ainekset

  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 sipuli (pilkottuna)
  • 3 kynttä valkosipulia
  • 200 g tofua prässättynä
  • 3-4 dl kasviksia pilkottuna

Currykastike

  • 1 rkl Madras-curryjauhetta
  • 1 rkl tummaa soijakastiketta
  • 1,5 rkl vaaleaa soijakastiketta
  • 1 rkl kiinalaista riisiviinietikkaa tai kuivaa sherryä
  • 1 tl sokeria
  • 3 rkl vettä
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 1 rkl maizenaa (sekoitettuna aluksi pieneen määrään kylmää vettä)

Ohjeet

  • Sekoita kastikeainekset yhteen pienessä kipossa. Jätä odottamaan. Ota tarjoilulautanen valmiiksi wokin viereen.
  • Kuumenna wokkipannu kuumaksi. Kuumenna puolet öljystä pannussa, ja paista tofupalat siinä. Jätä odottamaan.
  • Paista seuraavaksi kasvikset. Paista sipulia lopussa öljyssä kuumalla pannulla n. 30 sekuntia. Lisää valkosipuli ja jatka paistamista vielä 10 sekuntia. Lisää kasvikset. Paista 2-3 minuuttia, kunnes ne ovat edelleen rapeita. Lisää tofupalat ja kastike. Kuumenna seos kiehuvaksi. Nosta annos pois liedeltä ja lusikoi se tarjoilulautaselle.