Go Back
kurpitsakeitto
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Curry-omena-kurpitsakeitto

Silver Palate Cookbookin klassikko-ohje vuodelta 1982
Liedellä 1 hour
Annoksia 6

Ainekset

  • 3 rkl neutraalia öljyä tai oliiviöljyä
  • 5 dl sipulia silputtuna, noin 4-5 kappaletta
  • 2 rkl curryjauhetta
  • 2 keskikokoista myskikurpitsaa (tai 1 iso) noin 1,3 kg
  • 2 omenaa kuorittu, siemenkota poistettu ja kuutioitu
  • 8 dl kasvislientä (tai 8 dl vettä ja 2 rkl kasvisliemijauhetta)
  • 2,5 dl omenamehua
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria maun mukaan
  • 1 raastettu kirpeä omena (esim. granny smith) koristeluun, vapaaehtoinen
  • paahdettuja kurpitsansiemeniä koristeluun, vapaaehtoinen

Ohjeet

  • Kuumenna öljy kattilassa keskilämmöllä. Lisää sipuli ja curryjauhe ja paista, kunnes sipulit ovat kuulottuneet kauniiksi. Tähän menee aikaa noin 20 minuuttia. Sekoittele välillä.
  • Kuori sillä aikaa kurpitsat. Halkaise kurpitsat ja poista siemenet. Kuutioi kurpitsat kuutioiksi.
  • Kun sipulit ovat kuullottuneet hyvin, kaada niiden sekaan kasvisliemi, kurpitsa ja omenat. Anna seoksen kuumeta. Anna ruoan poreilla miedolla lämmöllä noin 25 minuutin ajan, kunnes ainekset ovat kokonaan pehmeitä.
  • Soseuta keitto sauvasekottimella. Lisää lopuksi joukkoon omenamehu ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku ja lisää suolaa, pippuria tai vettä tarpeen mukaan. Koristele keitto joko raastetulla omenalla tai kurpitsansiemenillä. Nosta tarjolle.

Lisätietoa

Tätä keittoa tulee iso annos. Ohjeen voi tarvittaessa joko puolittaa tai osan pakastaa. Keitto kestää hyvin pakastamista ja lämpiää hyvin tasaisesti mikroillessa. Eivät ne ihan turhaan myy pakasteena sosekeittoja.
Lisää joukkoon 2 dl kuivattuja punaisia linssejä (kurpitsan kanssa samaan aikaan) jos haluat keitosta ruokaisamman. Tällöin vettä saattaa tarvita lisätä vähän enemmän.