Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Cornbread maissijyvillä

Yhdysvaltojen etelävaltioille tyypillinen maissileipä, johon tulee vähän makeutta tölkkimaissista.
Keittiö American
Valmisteluun 15 minutes
Liedellä 30 minutes
Annoksia 8 annosta

Ainekset

  • 2 kananmunaa
  • 1,2 dl ruokaöljyä
  • 2 purkki kermaviiliä
  • 1 purkki säilykemaissia (n. 2 dl)
  • 2,5 dl maissijauhoja (esim. pan-merkkinen tai polentajauhoja)
  • 1 tl leivinjauhetta

Ohjeet

  • Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.
  • Voitele uunivuoka (n. 20 x 20 cm -kokoinen) - voit käyttää tähän myös valurautapannua.
  • Sekoita munat, öljy, kermaviili ja maissi isossa kulhossa.
  • Lisää mukaan maissijauhot ja leivinjauhe, sekoita kunnes taikina on tasainen ja vähän kuohkea.
  • Kaada seos uunivuokaan ja paista n. 30-40 minuuttia, kunnes keskelle asetettu cocktailtikku tulee puhtaana ulos. Viilennä vähän, leikkaa paloiksi ja tarjoa suoraan pannulta.