Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Chili sin carne uunissa

Uunissa valmistuva pataruoka hauskalla twistillä. Meera Sodhan resepti.
Valmisteluun 15 minutes
Liedellä 1 hour 40 minutes
Aikaa yhteensä 1 hour 55 minutes

Välineet

  • monitoimikone , ei pakollinen

Ainekset

  • 2 sipulia kuorittuna ja karkeasti kuutioituna
  • 3 punaista paprikaa ota siemenet pois ja kuutioi karkeasti
  • 1 paketti tofua noin 250 grammaa, kuivattuna ja karkeasti kuutioituna
  • 6 valkosipulinkynttä kuorittu ja vähän pilkottu
  • 4-5 chipotle-chiliä adobo-kastikkeessa
  • 1,4 dl ruokaöljyä
  • 1,75 tl suolaa
  • 1 tl oreganoa
  • 1 rkl juustokuminaa
  • 2 tl kanelia
  • 450 g tomaattisosetta (passata)
  • 5 dl kuumaa vettä vedenkeittimestä
  • 2 rkl misotahnaa
  • 2 purkkia papuja valutettuna, esimerkiksi kikherneitä ja kidneypapuja

Tarjolle

  • tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa ohueksi viipaloituna
  • riisiä, guacamolea ja (vegaanista) ranskankermaa

Ohjeet

  • Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen (tai 200 c kiertoilmalla).
  • Jauha kasvikset monitoimikoneessa pieneksi yksi kerrallaan: 1) sipulit, 2) paprikat, 3) tofu ja 4) valkosipuli ja chipotle-chilit. Laita ainekset uunipellille.
  • Sekoita keskenään öljy, suola, oregano, juustokumina ja kaneli. Kaada kasvisten päälle ja sekoita kasvikset ja kastike hyvin sekaisin.
  • Paista uunissa 30 minuuttia.
  • Lisää passata mukaan. Jatka paistamista 30 minuuttia.
  • Sekoita tänä aikana vesi ja misotahna sekaisin - on hyvä, jos misotahnalla on hetki aikaa liueta. Kun aika on kulunut, lisää vesi-misotahna sekä valutetut pavut. Jatka paistamista vielä 30 minuuttia. (Yhteensä paistoaika on siis 1,5 tuntia)
  • Ota ruoka pois uunista kun se kuplii ja on väriltään kauniin tummanpunainen. Tarjoa riisin, guacamolen ja ranskankerman kanssa.

Lisätietoa

Jos sinulla ei ole monitoimikonetta, voit silputa kaikki ainekset myös käsin.
Resepti ei ole kovin tulinen. Jos haluat, lisää joukkoon 1-2 tuoretta chiliä.