Tattarijauhoja ja vehnäjauhoja sisältävä ranskalainen galettetaikina. Ohjeella voi tehdä myös blinimäisiä lettuja.
Valmisteluun 5 minutesminutes
Liedellä 20 minutesminutes
Odotusaika, vähintään 5 minutesminutes
Aikaa yhteensä 30 minutesminutes
Annoksia 1520-senttistä kreppiä
Ainekset
4dlmaitoa
4kananmunaa
2,5dltattarijauhoja130 grammaa
1,2dlvehnäjauhoja65 grammaa
50g sulaa voitaja lisäksi voita paistamiseen n. 50 g.
Ohjeet
Lisää maito ja munat blenderiin ja surauta ne tasaiseksi nesteeksi. Lisää tattarijauhot ja vehnäjauhot, ja surauta taikina jälleen tasaiseksi. Lisää voi, ja surauta vielä kolmannenkin kerran ja taikina on valmis..
Siirrä kreppitaikina kannuun, josta saat kaadettua taikinan hyvin. Anna taikinan odottaa vähintään 5 minuuttia ennen paistamisen aloittamista - tai enintään yhden päivän ajan. Jos taikina odottaa kauemmin kuin tunnin ajan, siirrä se jääkaappiin.
Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää nokare voita - sen tulisi sihistä - ja kaada taikinaa noin desilitran verran pannulle. Pyörittele pannua, jotta saat taikinan leviämään tasaisesti pannulla. Paista yhdeltä puolelta noin 1-2 minuutin. Käännä sitten lettu ja paista myös toiselta puolelta. Siirrä valmis galette lautaselle odottamaan. Paista tällä tavoin kaikki letut.
Tarjoa galettet haluamiesi täytteiden kanssa. Jos et tarjoa kaikkia galetteja heti, kääri loput muovikelmuun ja nosta jääkaappiin odottamaan. Letut säilyvät hyvänä jääkaapissa kolmen päivän ajan.