Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Bretagnelainen galette

Tattarijauhoja ja vehnäjauhoja sisältävä ranskalainen galettetaikina. Ohjeella voi tehdä myös blinimäisiä lettuja.
Valmisteluun 5 minutes
Liedellä 20 minutes
Odotusaika, vähintään 5 minutes
Aikaa yhteensä 30 minutes
Annoksia 15 20-senttistä kreppiä

Ainekset

  • 4 dl maitoa
  • 4 kananmunaa
  • 2,5 dl tattarijauhoja 130 grammaa
  • 1,2 dl vehnäjauhoja 65 grammaa
  • 50 g sulaa voita ja lisäksi voita paistamiseen n. 50 g.

Ohjeet

  • Lisää maito ja munat blenderiin ja surauta ne tasaiseksi nesteeksi. Lisää tattarijauhot ja vehnäjauhot, ja surauta taikina jälleen tasaiseksi. Lisää voi, ja surauta vielä kolmannenkin kerran ja taikina on valmis..
  • Siirrä kreppitaikina kannuun, josta saat kaadettua taikinan hyvin. Anna taikinan odottaa vähintään 5 minuuttia ennen paistamisen aloittamista - tai enintään yhden päivän ajan. Jos taikina odottaa kauemmin kuin tunnin ajan, siirrä se jääkaappiin.
  • Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää nokare voita - sen tulisi sihistä - ja kaada taikinaa noin desilitran verran pannulle. Pyörittele pannua, jotta saat taikinan leviämään tasaisesti pannulla. Paista yhdeltä puolelta noin 1-2 minuutin. Käännä sitten lettu ja paista myös toiselta puolelta. Siirrä valmis galette lautaselle odottamaan. Paista tällä tavoin kaikki letut.
  • Tarjoa galettet haluamiesi täytteiden kanssa. Jos et tarjoa kaikkia galetteja heti, kääri loput muovikelmuun ja nosta jääkaappiin odottamaan. Letut säilyvät hyvänä jääkaapissa kolmen päivän ajan.