Paahda aluksi auringonkukansiemenet joko kattilassa tai uunissa (180 astetta kiertoilmalla, noin 6 minuuttia - uunia ei tarvitse esilämmittää). Niiden tulisi muuttua kullanruskeiksi. Jos paistat siemenet uunissa, saatat joutua sekoittamaan siemeniä ainakin kertaalleen - ja tarkka lämpötila riippuu uunistasi. Jos paahdat siemenet liedellä, varo polttamasta niitä.
Kun siemenet ovat vähän jäähtyneet, yhdistä ne muiden ainesten kanssa maustemyllyssä tai morttelissa. Säästä pari paahdettua siementä annoksen koristeluun. Jauha, kunnes seos on hyvän tasainen. Mausta kastiketta, ja säädä maut sopiviksi. Tarjoa kastike vihannesten, esimerkiksi kaalin kanssa.
Jos tarjoat tämän kanssa höyrytettyä kaalia, höyrytä kaali seuraavaksi. Leikkaa kaalin kanta pois, ja lohko kaali sopivan kokoisiksi paloiksi. Laita lohkot höyrytyskoriin ja höyrytä niitä kiehuvan veden yläpuolella noin 10 minuutin ajan. Anna kaaliviipaleiden viiletä hetki, ja koristele se sitten auringonkukansiemenkastikkeella. Voi käyttää kastikkeen levittämiseen sutia. Koristele muutamalla auringonkukansiemenellä.