Go Back
appelsiinivinaigrette
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Appelsiini-inkivääri -salaatinkastike

Aurinkoinen kastike uunijuureksille

Ainekset

  • 5 dl appelsiinimehua tai n. 5 appelsiinin mehu
  • 1 rkl hunajaa tai agavesiirappia
  • 2 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna (yht. 1 tl)
  • 3 rkl limettimehua 2 limetin mehu
  • 2 rkl ruokaöljyä tai oliiviöljyä (tai näiden yhdistelmää)
  • 1 rkl salottisipulia hyvin pieneksi hienonnettuna
  • 0,25 tl suolaa
  • mustapippuria 1 rouhaisu, maustamiseen

Ohjeet

  • Keitä aluksi appelsiinimehusta siirappi. Kuumenna mehu, hunaja ja inkivääri pienessä kattilassa. Keittele sitä keskilämmöllä noin 15 minuutin ajan, kunnes se on paksuuntunut reilusti, ja sitä on jäljellä noin 3 desilitraa.
  • Siirrä kastike kannelliseen purkkiin ja laita se jääkaappiin viilentymään noin 15 minuutin ajaksi. Sekoita sitten mukaan limettimehu, öljy, salottisipuli, suola ja pippuri. Ravista hyvin ja nosta tarjolle. Kastike säilyy hyvänä noin viikon ajan jääkaapissa.