Go Back
hot and numbing -perunat
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Sichuanilainen kuivamauste ('Hot and numbing')

Tulinen mausteseos, joka sopii monenlaisille paistetuille kasviksille ja uunijuureksille.
Liedellä 10 minutes

Välineet

  • sähköinen maustemylly tai mortteli mausteiden jauhamiseen

Ainekset

  • 2 tl sichuaninpippuria (punaisia) vain punaiset osat, koista mustat siemenet ja oksanpalat
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 kokonainen tähtianis
  • 1 tl valkopippuria (kokonaisia)
  • 2 tl juustokuminan siemeniä
  • 2 kokonaista kuivattua chiliä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl kasvisliemijauhetta
  • 2 rkl seesaminsiemeniä

Ohjeet

  • Yhdistä sichuaninpippuri, fenkolinsiemen, tähtianis, valkopippuri ja juustokuminan siemenet. Paahda niitä kuivalla pannulla keskilämmöllä kunnes ne ovat aromatisoituneet, noin minuutin ajan.
  • Lisää joukkoon kuivatut chilit ja jatka paistamista vielä noin toisen minuutin ajan. Nosta seos hetkeksi lautaselle jäähtymään.
  • Jos seesaminsiemenet eivät ole paahdettuja, paahda ne tässä välissä kuivalla pannulla, noin minuutin ajan.
  • Kun ensimmäisessä erässä paahdetut mausteet ovat vähän jäähtyneet, jauha ne maustemyllyssä tai morttelissa. Lisää suola, sokeri ja kasvisliemijauhe. Jatka, kunnes mauste on sopivan hienojakoista. Lisää seesaminsiemenet jauhamisen loppuvaiheessa. Jauha vielä ihan vähän, mutta nämä siemenet saavat jäädä aika karkeaksikin.
  • Lusikoi mauste purkkiin. Säilytä sitä huomeenlämmössä pimeässä maustekaapissa. Mauste säilyy hyvänä noin vuoden ajan. Haista maustetta ennen käyttöä,

Lisätietoa

Jos käytät MSG:tä, voit korvata kasvisliemijauheen 0,5 tl :llä suolaa ja 0,25 tl:llä msg-jauhetta.