Go Back
uuniomenat
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Uuniomenat rahkatäytteellä

Olia Herculesin helppo ja nostalginen ohje.
Valmisteluun 10 minutes
Liedellä 20 minutes
Rusinoiden liottamiseen 15 minutes
Aikaa yhteensä 45 minutes

Ainekset

  • 20-50 g rusinoita
  • 250 g maitorahkaa tai ricottajuustoa tai vegaanista rahkaa
  • 30 g ruskeaa sokeria (demerara) lisäksi ripottele vähän päälle
  • 1 kananmunan keltuainen vapaaehtoinen
  • 1 tl vaniljaesanssia tai 2 tl vaniljasokeria
  • 6-10 omenaa (koosta riippuen) yhteensä n. 1,2 kiloa
  • 1 rkl ruokaöljyä vuoan voiteluun, ei pakollinen

Ohjeet

  • Kuumenna vettä vedenkeittimessä n. 2-3 desilitraa. Liota rusinoita kuumassa vedessä ainakin noin 15 minuuttia. Kuivaa ne lopuksi hyvin.
  • Sekoita kulhossa maitorahka, rusinat, kananmunan keltuainen, sokeri ja vaniljasokeri/-esanssi.
  • Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen (tai 150 astetta kiertoilmalle).
  • Ota omenoista pois siemenkodat, mielellään omenakairalla. Leikkaa niihin pieni kansi. Ota tavallinen ruokalusikka, ja pyörittele sillä varovasti omenien kairattuja reikiä vähän isommiksi. Kuvasta näkee, miten isoiksi minä niitä kairasin: vähän, mutta en mahdottoman paljon.
    uuniomenat ennen paistoa
  • Täytä omenat maitorahkatäytteellä. Voitele paistoastian pohja pienellä määrällä öljyä ja asettele täytetyt omenat paistoastiaan. Ripottele sokeria vähän päälle. Kannet voi nostaa uudelleen päälle omenien täyttämisen jälkeen. Jos käytät suurehkoja omenia, täytettä menee noin 50-60 grammaa per omena, pienemmillä vähän vähemmän.
  • Paista omenia uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne vaikuttavat ihanan pehmeiltä ja rahkatäyte on ruskistunut vähän. Tarkka paistoaika riippuu omenalajikkeesta ja omenien koosta. "Nauti katsoessasi sinun suosikkisarjaasi, ja halaa isoäitiäsi jos hän on vierelläsi", Olia Hercules kiteyttää tämän ohjeen tarjollepanon.

Lisätietoa

Tämä maitorahkatäyte sopii hyvin myös lettujen tai pullien täytteeksi.