Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Tahmeat kukkakaaliwingisit aasialaisittain

Aasialaishenkinen tulkinta kukkakaaliwingseistä, pääosassa seesaminsiemenet. Kukkakaali paistetaan kahdessa vaiheessa: ensin leivitystaikinan kanssa ja sen jälkeen vielä hetki tahmean kastikkeen kanssa.
Aikaa yhteensä 50 minutes
Annoksia 4 annosta

Ainekset

Kukkakaalin maustaminen

  • 120 g spelttijauhoja ks. vinkki
  • 2 rkl riisijauhoja tai perunajauhoja
  • 1,5-2 dl vettä
  • 1 valkosipulinkynsi raastettuna
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 kukkakaali (noin 800 grammaa)

Kastike

  • 3,5 rkl vaaleaa soijakastiketta tai japanilaista soijakastiketta
  • 3 rkl vaahterasiirappia
  • 1,5 rkl seesamiöljyä
  • 1,5 rkl riisiviinietikkaa
  • 1,5 rkl tomaattipyreetä
  • 1,5 rkl chilitahnaa tai chilikastiketta (esim. sriracha)
  • 3 valkosipulinkynttä raastettuna
  • peukalon kokoinen pala inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
  • 4,5 rkl seesaminsiemeniä

Tarjoiluun

  • 300 g täysjyväriisiä tai keitettyä ohraa
  • pari kourallista salaattia tai kiinankaalta kaali raastettuna
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 4 kevätsipulia koristeluun

Ohjeet

  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Valmistele ruoka sillä aikaa kun riisi valmistuu. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen (tai 175 astetta kiertoilmalla). Laita kahdelle uunipellille leivinpaperit.
  • Sekoita kulhossa jauhot, vesi, valkosipuli, seesaminsiemenet ja ripaus suolaa ja pippuria. Taikinan tulisi olla aika paksua - paksumpaa kuin intuitio sanoo - jotta se tarttuu kukkakaaliin eikä valu niiden päältä pois paistinpannulla. Jos taikina tuntuu liian paksulta, lisää varovasti vettä.
  • Leikkaa kukkakaalin kukinnot irti toisistaan. Upota kukinnot leivitystaikinaan sekoita kunnes taikina on tarttunut niihin hyvin. Nosta kahdella haarukalla kukkakaalin palat uunivuoalle. Jätä jokaisen kukkakaalin palan väliin vähän tilaa.
  • Paista kukkakaalinpaloja 20 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Jos käytät tasalämpöä ja kahta peltiä, vaihda peltien paikkaa puolessavälissä.
  • Paistumista odotellessasi tee kastike. Sekoita pienessä kattilassa kaikki ainekset ja kuumenna kunnes se alkaa kuplia. Sekoittele pari minuuttia ja anna kastikkeen vähän sakeutua. Siirrä sivuun.
  • Kun kukkakaali näyttää kullanruskealta, ota se pois uunista ja anna palojen viiletä hetken ajan. Kun niitä pystyy kosketella, siirrä kukkakaalinpalat isoon kulhoon. Säästä kastiketta noin 5 ruokalusikallista tarjoiluun. Kaada loput kastikkeesta kukkakaalin päälle ja sekoita huolella.
  • Laita kukkakaalinpalat uudelleen uunipelleille ja uuniin 10-15 minuutiksi. Palat ovat valmiita kun kukkakaali alkaa tunnentua. Poista uunista. Tarjoa kukkakaali salaatin ja keitetyn riisin/ohran kanssa. Koristele annokset seesaminsiemenillä ja kevätsipulilla ja kastikkeella.

Lisätietoa

  • Voit korvata spelttijauhot myös grahamjauhoilla, täysjyvävehnäjauhoilla, gramjauhoilla tai vehnäjauhoilla (tai näiden sekoituksella).
  • Jäävuorisalaatti toimii tässä erinomaisesti, samoin kuin höyrytetty ruusukaali (pakastekin käy).