Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Uunijuurekset tofulla & nopea romescokastike

Anna Jones peruna-purjo -kasvispellistä vaikutteita saanut ohje

Ainekset

  • 3 porkkanaa kuori ja paloittele
  • 3 perunaa kuori ja paloittele
  • 3 punajuurta kuori ja paloittele
  • 1 purjo (valkoiset osat) viipaloi
  • 0,5-1 appelsiinin kuori raastettuna
  • 2-3 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 1,5 tl timjamia tai oman maun mukaan
  • 1,5 tl oreganoa tai oman maun mukaan
  • 2,5 rkl neutraalia öljyä
  • mustapippuria maustamiseen, oman maun mukaan
  • n. 0,5 tl suolaa maustamiseen, oman maun mukaan
  • 1 paketti savutofua (esim. Lidl) kuutioituna
  • kourallinen kirsikkatomaatteja puolitettuna
  • 1 rkl kurpitsansiemeniä tai oman maun mukaan
  • 1 rkl seesaminsiemeniä tai oman maun mukaan
  • labneh-juustoa (2-3 pientä palloa) vapaaehtoinen. Voit korvata sen myös kiinteällä vuohenjuustolla, fetajuustolla tai vegaanisella fetajuustolla.
  • 3-4 oksaa lehtipersiljaa maustamiseen

Romescokastike

  • 1-2 kuivahtanutta leipäviipaletta murusta
  • 2 tl sherryviinietikkaa voi korvata muulla etikalla, erityisesti punaviinietikalla.
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 grillattua paprikaa (tölkissä) katso korvaamisehdotus alta
  • 4-5 rkl ruokaöljyä
  • 40 g hasselpähkinöitä voit käyttää myös mantelia tai saksanpähkinää.
  • 1 rkl vettä

Ohjeet

  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteelle kiertoilmaan (tai 200 asteeseen tasalämmöllä).
  • Yhdistä kulhossa porkkana-, peruna- ja punajuurikuutiot sekä purjoviipaleet. Mausta kasvikset appelsiinin kuorella, valkosipulilla, timjamilla ja oreganolla, öljyllä, parilla rouhaisulla mustapippuria sekä pienellä ripauksella suolaa.
  • Kaada vihannekset pellille ja paista 15-20 minuutin ajan.
  • Paistumista odottaessasi tee romescokastike. Jos haluat, voit paahtaa hasselpähkinät, itse en usein jaksa. Laita kaikki ainekset blenderiin ja anna koneen käydä kunnes kastike on tasainen.
  • Paahda kuivalla pannulla kurpitsan- ja seesaminsiemenet, kunnes ne ovat saaneet vähän väriä.
  • Kun 15-20 minuuttia on kulunut, ota pelti hetkeksi pois uunista ja lisää savutofu ja kirsikkatomaatit mukaan. Paista vielä 15-20 minuuttia lisää, kunnes juurekset ovat kokonaan kypsiä.
  • Ota pelti pois uunista. Lisää päälle paahdetut kurpitsan- ja seesaminsiemenet, labneh (tai muu juusto, jos käytät) sekä silputtu persilja. Tarjoa romescokastikkeen kanssa.