Go Back
wokatut porkkanan naatit
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Wokatut porkkanannaatit

Lämmin kasvislisuke kiinalaiselle ruoalle. Porkkanannaattien lisäksi resepti sopii hyvin esimerkiksi isolehtiselle pinaatille, bak choylle tai lehtikaalille.
Liedellä 20 minutes

Ainekset

  • n. 250 grammaa porkkanan naatteja jätä halutessasi varren kovimmat osat pois
  • peukalon kokoinen pala inkivääriä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 kuivattu chili
  • 1 rkl vegetarian stir fry -kastiketta tai osterikastiketta
  • 0,5 rkl vaaleaa soijakastiketta
  • 1 rkl kiinalaista riisiviiniä (Shaoxing) voit korvata kuivalla sherryllä. Myös sake ja kuiva vermutti käyvät.
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 2 rkl neutraalia öljyä (esim rypsi)
  • seesaminsiemeniä vapaaehtoinen, koristeluun

Ohjeet

  • Pese porkkannaatit huolella vedessä. Leikkaa niistä pois varresta ainakin porkkanaosa. Voit leikata vähän enemmänkin (10 cm), sillä varsiosa on aika jäntevä jopa keittämisen jälkeen.
  • Keitä iso kattilallinen vettä. Upota porkkanannaatit veteen varsiosat edellä. Ryöppää naatteja kiehuvassa vedessä noin 3-4 minuuttia. Paina nyt varsiosat kunnolla veden alle, jotta ne varmasti kypsyvät tarpeeksi pehmeiksi. Lehtiosat saavat jäädä pinnan yläpuolelle, mutta ei kuitenkaan haittaa jos ne ovat vedessä. Keitä naattien varsia vielä lisää, yhteensä noin 13-15 minuuttia. Tarkista lopuksi, että naatit ovat riittävän pehmeitä. Valuta naatit siivilässä kuiviksi kylmällä vedellä. Jos varsiosat tuntuvat yhä kovilta, leikkaa ne saksilla pois.
  • Sekoita kastikeainekset pienessä kipossa: vegetarian stir fry -kastike tai osterikastike, vaalea soijakastike, riisiviini ja seesamiöljy.
  • Silppua inkivääri ja valkosipuli. Paina chiliin haarukalla useita pistoja, jotta chili päästää ulos vähän makua, mutta ei kuitenkaan tuo siemeniä ruokaan.
  • Kuumenna wokki tai paistinpannu kuumaksi, ja lisää siihen ruokaöljy. Paista inkivääriä, chiliä ja valkosipulia hetki yksinään, noin 10 sekuntia. Lisää sitten valutetut porkkanannaatit. Paista kasviksia kunnes ne vähän rapeutuvat, noin 1-2 minuuttia. Ota chili pois.
  • Lisää kastike mukaan, sekoita ja paista vielä 15 sekuntia. Nostele naatit tarjoilulautaselle.
  • Ota sakset, ja leikkaa tarjoilulautasella naatit suupalan kokoisiksi paloiksi, noin 3 sentin mittaisiksi. Lusikoi loppu kastikkeesta päälle, jos sitä on jäänyt paistinpannuun. Koristele kasvit paahdetuilla seesaminsiemenillä.