Go Back
wokatut pavut
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Kiinalaiset vihreät pavut

Nopeatekoinen wokattujen papujen resepti. Ohjeen voi tehdä tuoreista pavuista tai pakastepavuista. Voit käyttää myös sokeriherneitä.
Valmisteluun 5 minutes
Liedellä 5 minutes

Ainekset

  • 2 kourallista (pakaste)papuja noin 3 dl
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 rkl kasvisöljyä

Kastike

  • 1 rkl Shaoxing-riisiviiniä
  • 1 dl kasvislientä tai: 1 dl vettä ja 1 tl kasvisliemijauhetta
  • 1 tl seesamiöljyä
  • suolaa maun mukaan tai ei lainkaan
  • paahdettuja seesaminsiemeniä koristeluun, vapaaehtoinen

Maizenasuurus

  • 1 rkl maizenaa
  • 1 rkl vettä

Ohjeet

  • Jos käytät pakastepapuja, sulata niitä vähän kaatamalla niiden päälle kiehuvan kuumaa vettä. Anna papujen olla vedessä sen ajan, kun valmistelet muut ainekset.
  • Jos käytät tuoreita papuja, keitä ne aluksi kuumassa vedessä kunnes ne ovat al dente -tason pehmeitä. Aikaa tähän menee n. 4 minuuttia. Kun pavut ovat valmiita, siivilöi tai valuta ne.
  • Silppua valkosipuli pieneksi ja laita se kulhoon.
  • Mittaa kastikeainekset pieneen kulhoon - riisiviini, kasvisliemi ja seesamiöljy.
  • Tee maizenasuurus vielä erilliseen astiaan.
  • Aloita paistaminen. Kuumenna paistinpannu tai wokpannu kuumaksi. Lisää valkosipuli ja paista sitä muutama sekunti. Lisää sitten mukaan pavut ja paista noin 30 sekuntia.
  • Lisää aluksi kastikeainekset ja sitten maizenasuurus ohuena nauhana. Sekoita kunnolla. Anna seoksen kuumentua, ja paista ruokaa vielä noin minuutin ajan. Ota pannu pois liedeltä ja lusikoi tarjoiluastiaan. Koristele halutessasi seesaminsiemenillä.