Aloita viipaloimalla vihannekset. Viipaloi kurkku noin 5 mm ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi sipuli ja kurkku ohuiksi viipaleiksi. Asettele annokset kulhoon, ja ripottele suolaa kerrosten väliin. Sekoita vielä lopuksi, jotta suolaa on tasaisesti kaikkialla. Nosta kulho jääkaappiin odottamaan seuraavaan päivään, tai ainakin neljän tunnin ajaksi.
Ota kulho pois jääkaapista. Pese kasvikset, jotta niistä lähtee mahdollisimman paljon suolaa pois. Jätä ne valumaan siivilään.
Desinfioi seuraavaksi purkit. Kuumenna isossa kattilassa vettä ja upota pestyt purkit, niiden tiivisteet ja mahdolliset kannet 2 minuutiksi siihen.
Tee seuraavaksi mausteliemi. Mittaa isohkoon (3-5 litraa) kattilaan omenaviinietikka, sokeri, vaaleat sinapinsiemenet ja chilirouhe. Kuumenna mausteliemi.
Kun seos kuplii, lisää vihannessuikaleet mukaan. Kun seos alkaa poreilla, keitä kasviksia noin 1-2 minuuttia kunnes ne ovat lämmenneet kunnolla. Älä keitä liian kauan, jotta niissä säilyy vielä rapeutta.
Purkita säilykkeet desinfioituihin astioihin. Lusikoi kurkkusäilyke purkkiin. Lisää säilöntälientä kunnes kurkut ovat peittyneet. Painele kurkkuja alaspäin, jotta purkkiin ei jää ilmakuplia. Lisää säilöntälientä niin paljon, että sen pinta jää noin 2 cm päähän purkin reunasta. Jätä purkit viilentymään pöydälle.
Nosta viilenneet säilykkeet jääkaappiin. Anna kurkkusäilykkeiden odotella jääkaapissa ainakin päivän, mielellään kahden, ajan.