Ihana resepti, jossa on kylmää ja kuumaa, pähkinää ja chiliä, suolaista ja makeaa.
Genre pääruoat
Keittiö kiinalainen
45 minutesminutes
Ainekset
120gpaksuja vehnänuudeleitatai 200 g ramennuudeleita
1rklruokaöljyä
Mausteinen soijarouhe
1,5dlsoijarouhetta
3dlkiehuvan kuumaa vettä
1 tl kasvisliemijauhetta
2rklShaoxing-riisiviinietikkaa
2rklhoisinkastiketta
0,5tltummaa soijakastiketta
1tlkiinalaista viismaustetta
pari rouhaisuamustapippuria
Dan dan -kastike
2rklvaaleaa tahinia
1rklmaapähkinävoita
2rklvaaleaa soijakastiketta
1rklChinkiang-mustaa riisiviinietikkaa
2tltummaa sokeria (demerara)
0,25tlrouhittua sichuaninpippuria
2rklchiliöljyäjätä pois, jos chili ei maistu kaikille syöjille
Kulhoihin päälle
parikourallistajotain vihreää salaattia - esimerkiksi pinaattia tai pak choitahienonnettuna
pienikourallinenmaapähkinöitämurskattuna
2kevätsipuliahienonnettuina pieneksi
2retiisiä tai porkkanaahienonnettuina pieneksi - vapaaehtoinen
Ohjeet
Aloita laittamalla soijarouhe likoamaan. Kaada kuuma vesi soijarouheen päälle ja sekoittele kasvisliemijauhe joukkoon. Jätä soijarouhe turpoamaan siksi aikaa kun valmistelet muut ainekset.
Keitä seuraavaksi nuudelit. Keitä iso kattilallinen suolattua vettä. Paista nuudelit pakkauksen mukaan - ne saavat jäädä al denteksi. Valuta nuudelit lävikössä ja huuhtele ne kylmällä vedellä, jotta ne eivät tartu toisiinsa. Ota nuudeleiden keitinvettä talteen pari ruokalusikallista.
Tee aluksi kastike soijarouheelle. Sekoita kulhossa yhteen riisiviinietikka, hoisinkastike, tumma soijakastike ja mustapippuri. Älä sekoita viisimaustetta vielä mukaan. Jätä kastike odottamaan.
Tee seuraavaksi dandan-kastike. Sekoita isossa kulhossa tahini, maapähkinävoi, soijakastike, etikka, 2 rkl nuudeleiden keitinvettä, sokeri, sichuaninpippuri ja chiliöljy. Sekoita niin kauan, ettei kastikkeessa ole enää klimppejä.
Valmistele seuraavaksi oheistäytteet: pilko salaatti, leikkaa sipuli ja hienonna maapähkinät. Jätä odottamaan.
Kun nuudelit ja muut ainekset ovat valmiita, on soijarouheen paistamisen aika. Kuumenna öljy paistinpannussa tai wokissa. Lisää soijarouhe ja paista sitä kunnes liika neste on kiehunut pois - noin 3-4 minuuttia. Sekoita sitten kastike mukaan. Anna kuumentua hetken ajan. Lisää paistamisen lopuksi vielä viisimauste ja sekoita. Nosta soijarouhe pois pannulta.
Sekoita viilenneet nuudelit ja dandan-kastike isossa kulhossa tai kattilassa, jossa paistoit nuudelit. Lado nuudelit lautasten pohjalle. Lusikoi seuraavaksi soijarouhetta molempiin kulhoihin. Koristele kasviksilla ja nosta lautaset tarjolle.