Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Dan dan -nuudelit ja hoisin-soijarouhe

Ihana resepti, jossa on kylmää ja kuumaa, pähkinää ja chiliä, suolaista ja makeaa.
Genre pääruoat
Keittiö kiinalainen
45 minutes

Ainekset

  • 120 g paksuja vehnänuudeleita tai 200 g ramennuudeleita
  • 1 rkl ruokaöljyä

Mausteinen soijarouhe

  • 1,5 dl soijarouhetta
  • 3 dl kiehuvan kuumaa vettä
  • 1 tl kasvisliemijauhetta
  • 2 rkl Shaoxing-riisiviinietikkaa
  • 2 rkl hoisinkastiketta
  • 0,5 tl tummaa soijakastiketta
  • 1 tl kiinalaista viismaustetta
  • pari rouhaisua mustapippuria

Dan dan -kastike

  • 2 rkl vaaleaa tahinia
  • 1 rkl maapähkinävoita
  • 2 rkl vaaleaa soijakastiketta
  • 1 rkl Chinkiang-mustaa riisiviinietikkaa
  • 2 tl tummaa sokeria (demerara)
  • 0,25 tl rouhittua sichuaninpippuria
  • 2 rkl chiliöljyä jätä pois, jos chili ei maistu kaikille syöjille

Kulhoihin päälle

  • pari kourallista jotain vihreää salaattia - esimerkiksi pinaattia tai pak choita hienonnettuna
  • pieni kourallinen maapähkinöitä murskattuna
  • 2 kevätsipulia hienonnettuina pieneksi
  • 2 retiisiä tai porkkanaa hienonnettuina pieneksi - vapaaehtoinen

Ohjeet

  • Aloita laittamalla soijarouhe likoamaan. Kaada kuuma vesi soijarouheen päälle ja sekoittele kasvisliemijauhe joukkoon. Jätä soijarouhe turpoamaan siksi aikaa kun valmistelet muut ainekset.
  • Keitä seuraavaksi nuudelit. Keitä iso kattilallinen suolattua vettä. Paista nuudelit pakkauksen mukaan - ne saavat jäädä al denteksi. Valuta nuudelit lävikössä ja huuhtele ne kylmällä vedellä, jotta ne eivät tartu toisiinsa. Ota nuudeleiden keitinvettä talteen pari ruokalusikallista.
  • Tee aluksi kastike soijarouheelle. Sekoita kulhossa yhteen riisiviinietikka, hoisinkastike, tumma soijakastike ja mustapippuri. Älä sekoita viisimaustetta vielä mukaan. Jätä kastike odottamaan.
  • Tee seuraavaksi dandan-kastike. Sekoita isossa kulhossa tahini, maapähkinävoi, soijakastike, etikka, 2 rkl nuudeleiden keitinvettä, sokeri, sichuaninpippuri ja chiliöljy. Sekoita niin kauan, ettei kastikkeessa ole enää klimppejä.
  • Valmistele seuraavaksi oheistäytteet: pilko salaatti, leikkaa sipuli ja hienonna maapähkinät. Jätä odottamaan.
  • Kun nuudelit ja muut ainekset ovat valmiita, on soijarouheen paistamisen aika. Kuumenna öljy paistinpannussa tai wokissa. Lisää soijarouhe ja paista sitä kunnes liika neste on kiehunut pois - noin 3-4 minuuttia. Sekoita sitten kastike mukaan. Anna kuumentua hetken ajan. Lisää paistamisen lopuksi vielä viisimauste ja sekoita. Nosta soijarouhe pois pannulta.
  • Sekoita viilenneet nuudelit ja dandan-kastike isossa kulhossa tai kattilassa, jossa paistoit nuudelit. Lado nuudelit lautasten pohjalle. Lusikoi seuraavaksi soijarouhetta molempiin kulhoihin. Koristele kasviksilla ja nosta lautaset tarjolle.

Lisätietoa

Tarjoa ruoka kiinalaisen chiliöljyn kanssa.