Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Perunasalaatti oliivitapenadella

Välimerellinen vahvojen makujen perunasalaatti
Annoksia 4 annosta

Välineet

  • monitoimilaite tai blenderi hienontamiseen

Ainekset

  • 1 kg uusia perunoita
  • 100 g vihreitä oliiveja valutettuna
  • 2 rkl kaprista valutettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1,5 rkl sherryviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 3-4 sardellifileetä ei pakollinen - katso kommentti alla
  • pippuria maustamiseen
  • 4-5 oksaa lehtipersiljaa koristeluun

Ohjeet

  • Pese uudet perunat. Keitä kattilassa suolatussa, kiehuvassa vedessä noin 15-18 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Tarkista perunoiden kypsyys haarukalla isoimmasta perunasta. Varo keittämästä perunoita yli.
  • Kun perunat ovat kiehumassa, yhdistä oliivit, kapris, valkosipulinkynnet, etikka, oliiviöljy ja sardellifileet. Hienonna ainekset joko monitoimilaitteella tai blenderissä. Sekoita, kunnes tahna on tasainen. Tarkista maku, ja lisää tarvittaessa pippuria.
  • Valuta perunat lävikössä. Puolita tai kuutioi isokokoisimmat perunat. Sekoita perunat tapenadekastikkeen kanssa yhteen ja koristele lehtipersiljalla. Nosta tarjolle.

Lisätietoa

  • Jos sinulla ei ole sardellifileitä tai haluat tehdä reseptistä vegaanisen, voit korvata sardellit heittämällä mukaan pari kaprista ja oliivia enemmän.
  • Jos kaipaat kalan makua, voit korvata sardellifileet myös 1 teelusikallisella kalakastiketta.