Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Luksus-perunasalaatti mädillä ja ranskankermalla

Genre Salad
Keittiö Eurooppalainen
Annoksia 3 annosta

Ainekset

  • 500 grammaa uusia perunoita
  • kourallinen tuoretta tilliä tai silputtua lehtipersiljaa
  • 2 tuoretta tomaattia pilkottuna
  • 1-2 kesäsipulia varsineen tai 2 kevätsipulia
  • 2 avomaankurkkua tai puolikas kasvihuonekurkku
  • 1,5 dl ranskankermaa tai oat fraichea
  • 3-4 retiisiä ohueksi viipaloituna, vapaaehtoinen
  • 100 g lohenmätiä tai merileväkaviaaria tarjoiluun
  • suolaa
  • 2 rkl ruokaöljyä, paistamiseen vapaaehtoinen

Ohjeet

  • Pese perunat ja keitä niitä kiehuvassa, suolatussa vedessä noin 15 minuuttia. Lopussa niiden tulee olla pehmeitä, mutta pysyä vielä hyvin koossa. Valuta lävikössä ja jätä viilentymään.
  • Valmista kiehumisen aikana vihannekset: sekoita kulhossa tomaatit, sipuli, kurkku ja retiisi. Sirottele pieni hyppysellinen suolaa päälle ja sekoita. Jätä kasvikset odottamaan siksi aikaa kun perunat ovat kiehuneet. Silppua tilli, mutta älä nosta sitä vielä sekaan.
  • Kun perunat ovat kypsiä, voit halutessasi paistaa ne. Leikkaa vähän jäähtyneet perunat puoliksi. Paista ne ruokaöljyssä paistinpannulla keskilämmöllä kunnes ne ovat ruskistuneet vähän. Käännä, ja anna ruskistua vielä toiseltakin puolelta. Nosta ne tarjoilulautaselle.
  • Tee seuraavaksi kastike loppuun. Valuta kasviksista valunut vesi pois kulhosta. Lisää sekaan lähes kaikki tillihake (säästä vähän koristeluun) ja ranskankerma. Sekoita ainekset ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa pippuria tai suolaa. Jos käytät uusia perunoita, sekoita ne nyt varovasti joukkoon.
  • Asettele perunat ja kastike tarjoilulautaselle. Koristele tillihakkeella ja parilla lusikallisella mätiä.