Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Vegaanista ryynimakkaraa sichuanilaisittain

Resepti heille, joilla on paketti ryynimakkaraa ja vähän seikkailumieltä
Genre Main Course
Keittiö kiinalainen

Ainekset

  • 1 paketti vegaanista ryynimakkaraa viipaloitu (n. 1,5 cm levyisiksi paloiksi)
  • loraus neutraalia ruokaöljyä
  • 1 sipuli viipaloitu hienoksi
  • 1 peukalon kokoinen pala inkivääriä hakattu hienoksi

Kastikeainekset

  • 2 rkl kiinalaista riisiviiniä (Shaoxing) korvaa vaalealla vermutilla tarvittaessa
  • 3 rkl sichuanilaista chilipaputahnaa (duobanjiang)
  • 0,5 tl kiinalaista viismaustetta ei-pakollinen
  • 2 tl sokeria
  • 0,5 tl tummaa soijakastiketta
  • 3 dl vettä

Kasvikset

  • 3 porkkanaa viipaloitu ohuiksi viipaleiksi (julienne-suikaleet)
  • jauhettua valkopippuria

Ohjeet

  • Valmistele aluksi kasvikset ja kasvismakkara. Sekoita kastikeainekset yhteen - riisiviini, chilipaputahna, viisimauste, vesi, sokeri ja soijakastike. Nosta odottamaan.
  • Kuumenna aluksi loraus öljyä paistinpannulla tai wokkipannussa kuumaksi. Lisää sipuli ja inkiväärihake paista n. 30 sekuntia. Lisää sitten ryynimakkara ja paista kunnes makkara on saanut väriä pintaansa. Kääntele makkaraa varovaisesti pannulla, ettei se murene. Kun makkara on paistunut, nosta se hetkeksi odottamaan.
  • Kuumenna taas pieni loraus öljyä kuumalla pannulla. Paista siinä porkkanasuikaleet, kunnes ne ovat vähän pehmenneet, noin 1,5-2 minuuttia.
  • Lisää joukkoon ryynimakkarat ja kastikeainekset. Sekoita hyvin ja anna kuumentua hetken ajan, jotta sokeri sulaa. Nosta pois liedeltä ja tarkista maku. Lisää ainakin hitunen valkopippuria mukaan.

Lisätietoa

Voit korvata porkkanat myös vihreillä pavuilla.
Paistos säilyy erinomaisesti - maku on hyvä myös seuraavana päivänä, kun maut ovat ehtineet vähän tasaantua.