Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Belugalinssitäyte krepeille

Tämä maukas kasvistäyte täydentää lättyjen makua.

Ainekset

  • 1 sipuli kuutioituna pieneksi
  • 2 valkosipulin kynttä hakattu pieneksi
  • 1 porkkana kuutioituna pieneksi
  • 1 lehtisellerin varsi kuutioituna pieneksi
  • loraus oliiviöljyä
  • 1,5 dl belugalinssejä huuhdeltu vedellä siivilässä
  • 1 rkl kasvisliemijauhetta
  • 3 dl vettä
  • 0,5 rkl punaviinietikkaa
  • 0,5 tl timjamia

Ohjeet

  • Kuumenna oliiviöljy paistokasarissa. Paista keskilämmöllä sipuli, valkosipulinkynsi, porkkana ja lehtiselleri kunnes ne ovat vähän ruskistuneet.
  • Lisää huuhdellut belugalinssit, kasvisliemijauhe, vesi, punaviinietikka ja timjami.
  • Anna kiehua miedolla lämmöllä (ilman kantta) kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää vähän vettä, jos linssit meinaavat kuivahtaa ennen valmistumistaan. Nosta tarjolle.

Lisätietoa

Tämä linssitäyte sopii hyvin tarjottavaksi jonkun raikkaamman juuston kanssa. Itse käytin pecorino-juustoraastetta, joka toimi tässä erinomaisesti. Myös pieni määrä fetaa tai vuohenjuustoa sopii hyvin, jos sinulla sattuu olemaan niitä kaapissa.