Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Höyrytetty tofu seesamikastikkeessa

Kiinalaishenkinen tarjottava, joka valmistuu nopeasti

Välineet

  • höyrytyskori joko metallinen tai puinen
  • pieni paistokasari

Ainekset

  • 1 paketti silken-tofua (n. 300 g) esim. Unicurdin silken tofu.
  • 1 valkosipulin kynsi hienonna pieneksi
  • 2 keväsipulia hienonna pieneksi
  • loraus neutraalia ruokaöljyä, paistamiseen

Kastikeainekset

  • 1,5 rkl vaaleaa soijakastiketta
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 1 tl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl vettä
  • 0,75 tl viisimaustetta
  • 0,5 tl valkopippuria tai pari rouhaisua myllystä
  • 1 tl miriniä

Ohjeet

  • Laita vesi kiehumaan höyryttämistä varten. Etsi pieni lautanen, joka mahtuu höyrytyskoriisi ja jolle voit laittaa tofun höyryttämisen ajaksi.
  • Kumoa tofu lautaselle. Kun vesi on alkanut kiehua, nosta höyrytyskori veden päälle ja höyrytä tofua korissa n. 7-10 minuutin ajan.
  • Odottaessasi tofun valmistumista sekoita kastikeainekset yhteen.
  • Paista valkosipuli- ja keväsipulihake pienessä määrässä ruokaöljyä.
  • Kun sipulit ovat vähän kuullottuneet, lisää kastikeainekset joukkoon. Anna seoksen kiehattaa.
  • Kun tofu on höyrystynyt tarpeeksi, nosta lautanen pois höyrytyskorista. Varo, ettet polta näppejäsi! Liu'uta tofu pois lautaselta lopulliselle tarjoiluastialle.
  • Lusikoi kastike höyrytetyn tofun päälle. Voit koristella annoksen chilirouheella, seesaminsiemenillä tai leikatulla vihanneksilla (esimerkiksi kurkku tai selleri). Tarjoile kuumana.

Lisätietoa

Osa silken-tofuista rikkoutuu liian helposti, jotta niitä olisi helppo höyryttää. Olen itse saanut parhaat tulokset, kun olen käyttänyt aasialaisissa kaupoissa muovirasioissa myytävää Unicurdin "silken tofu" -pakettia, jossa on punainen kansi. Paketissa lukee itse asiassa, että se sopii hyvin höyrytykseen ja keittoihin. 
Kannattaa höyryttää tofu erillisellä lautasella. Lopputulos on huomattavasti helpommin käsiteltävä kuin jos yrität laittaa tofun höyrytyskoriin ilman sitä.